Monet suomalaiset hakeutuvat nykyisin ulkomaille hoitoihin. Esimerkiksi Turkista on tullut ”hoitovaellusten Mekka”. Syynä ovat halvemmat hinnat.

Turkissa tehdään muun muassa hammashoitoja, josta voit lukea edellä linkatusta jutusta.

Kaikissa EU-maissa on potilasvakuutusjärjestelmä maassa annettavaa hoitoa varten. Turkki ei kuulu EU:hun. Siksi asioiden hoito voi jälkeen päin olla mutkikasta.

Espoolainen Sara Karimizadeh on nyt kertonut Ylelle esimerkin siitä, kuinka asiat voivat mennä pieleen.

Sara kertoo haaveilleensa pitkään rintojen pienennysleikkauksesta. Suomen julkisessa terveydenhuollossa tätä ei suostuttu tekemään, vaan todettiin että Saralla on ylipainoa 12 kiloa ja hänen tulee ensisijaisesti laihduttaa, jolloin rinnatkin pienenevät.

Sara hakeutui leikkaukseen Turkkiin viime kesänä. Hän kertoo kauhukokemuksistaan:

– Heräsin yllätyksekseni jo tunnin kuluttua. Kivut olivat valtavat. Huomasin suureksi hämmästyksekseni, että rintani ovat täysin samanlaiset kuin ennen leikkausta, Sara toteaa Ylelle.

Kävi ilmi, että sairaalassa oli sekoitettu tiedot. Hänelle olikin tehty lihavuusleikkaus. Kaiken lisäksi Sara sai sairaalabakteerin ja paiseen, joka oli hengenvaarallinen. Paise uusiutui.

Suomessa Sara joutui olemaan Jorvin sairaalan tehohoidossa yhteensä kolme ja puoli kuukautta. Hänet nukutettiin 28 kertaa sairaalajakson aikana.

Sara kertoo Ylelle maksaneensa Turkissa tehdystä leikkauksesta 2 500 euroa. Virheestä ei tullut mitään korvausta.