Turkista näyttää tulleen uusi hammas- ja kauneusmatkojen mekka. Aiemmin suomalaiset ovat matkanneet hoidattamaan hampaitaan ja ulkonäköään lähinnä pikkulahden taa Viroon. Vuonna 2022 lääketieteellinen matkailu Turkkiin kasvoi 85 prosenttia. Asiasta raportoi Hymy-lehti.

Tästä Vallilaan joulukangaskaupoille

Hymyn mukaan asiakas voi helposti voittaa tuhansia euroja hoidattaessaan purukalustonsa Turkissa. Palvelussa on myös Suomeen kuulumattomia elementtejä: hammasklinikan kuski kuljettaa asiakkaita hotellin ovelta klinikan ovelle ilman eri veloitusta.

Artikkelissa toimittaja kertoo testanneensa paikallisia palveluja. Hänelle tehtiin monia erinäisiä toimenpiteitä. Jutun mukaan operaatio jatkuu reilun puolen vuoden kuluttua, kun implanttijuuret ovat luutuneet leukaluuhun. Sen jälkeen asennetaan implanttikruunut.

Hymyn haastatteleman klinikan asiantuntijan Tiina Kayan mukaan hoidoissa käy nykyisin yhä enemmän suomalaisia asiakkaita. On yleistä, että yhä useampi suomalainen varaa hammashoitoon ajan samalla kun tulee viettämään viikon tai kahden viikon loman Alanyaan.

Hymyssä annetaan myös hintaesimerkkejä hoidoista. Esimerkiksi Suomessa hampaan paikkaus maksaa tyypilisesti yli 100 euroa, mutta Turkissa vain alle puolet tästä.

Tästä Vallilaan joulukangaskaupoille

Implanttihoito perustilanteessa maksaa Terveystalon hinnaston mukaan Suomessa noin 3 000 euroa per hammas. Hymyn raportin mukaan Turkissa sama hinta on noin 750 euroa.

Muista hintaesimerkeistä Hymy kertoo seuraavaa:

Juurikanavahoito 150e
Puhdistus ultraäänilaitteella 35e
Valkaisuhoito 160e
Hammasproteesit 450e

Potilasvahingot ulkomailla

Potilasvahinkoihin sovelletaan hoitoa antavan maan lainsäädäntöä. Korvausta potilasvahinkoon haetaan ongelmatapauksissa hoitoa antaneen maan potilasvakuutuksesta.

Kaikissa EU-maissa on potilasvakuutusjärjestelmä maassa annettavaa hoitoa varten. Kuluttaja voi kuitenkin saada hoitoa myös Suomessa, vaikka hoidontarve johtuisi ulkomailla sattuneesta potilasvahingosta.

Turkki ei ole EU-maa.

Tästä juttuun.