Sosiaalinen media vääristää monien aikuistenkin maailmaa. Haavoittuvaisimpia ovat lapset ja nuoret joiden maailmankuva vasta rakentuu.

-Meillä on liian paljon filttereitä, liian paljon sometodellisuutta, joka ei vastaa oikeaa elämää lainkaan. Tänä päivänä on todella raskasta olla nuori, meidän aikanamme kun somea ei ollut, asia oli aivan toinen, sanoo hyvinvointisivustomme terveystoimittaja ja life coach, Timo Palonen.

-Varsinkin nuorilla tytöillä on vaikeaa. He määrittävät jatkuvasti itseään sosiaalisen median luomien mallien ja kuvien kautta. Valetodellisuuden kautta.

Entisestä huippumallista Tyra Banksista on julkaistu huikea kuvapari, joka kertoo kuinka meikillä voidaan saada ihmeitä aikaan. Kollaasi osoittaa hyvin selvästi, että ihmiset eivät ole sennäköisiä luonnossa kuin he ovat tuntien ehostamisen ja kuvausryhmän valaisutyöskentelyn jäljiltä.

-Tällaisia kuvapareja tarvittaisiin ehdottomasti lisää, kannustaa Palonen. -Meillä olisi paljon paremmin voivia nuoria, jos idolit säännöllisesti raottaisivat itsestään valetodellisuuden lisäksi myös reaalitodellisuutta. Haastankin kaikki suomalaiset julkisuudenhenkilöt mukaan.

Kuvapari alapuolella.