Esteettisiä kauneudenhoitopalveluja, kuten pistoshoitoja, ja esteettistä hammashoitoa tarjoava Medical Clinic Lux julkaisi hiljattain livelähetyksen sosiaalisessa mediassa käsitellen viime aikoina paljon huomiota saaneita kollageenituotteita.

Nuorekkuutta markkinoivia kollageenivesiä ja -jauheita on tarjolla tänä päivänä varsin maineikkaissakin terveystuotteita myyvissä kaupoissa.

Kollageenin nauttiminen suun kautta ei kuitenkaan hyödytä. Medical Clinic Luxin vastuusairaanhoitajana työskentelevä Susanna Hanhineva haastatteli livelähetyksessä kahta suomalaislääkäriä aiheesta.

-Valitettavasti nuo ostokset menevät hukkaan. Kollageenit eivät pääse vatsalaukusta sinne minne vaikutusta käytöllä toivotaan, toteaa yleislääketieteen erikoislääkäri Anni Seiskari.

Kuvassa lääkärit Anna Sirén-Hakala (vas.), ja Anni Seiskari sekä vastuusairaanhoitaja Susanna Hanhineva Medical Clinic Luxilta.

Toinen haastatelluista lääkäreistä, Anna Sirén-Hakala täsmentää, että mahahapot hajottavat suun kautta nautitun kollageenin niin ettei se pääse vaikuttamaan.

Vastuusairaanhoitaja Susanna Hanhineva korostaa, että uskomustuotteiden sijasta pistoshoidot ovat tapa saada kollageenia ja hyaluronihappoa sinne missä sitä tarvitaan: kasvoihin.

Lisätietoja: Medical Clinic Lux