mySugr-sovellus on diabeetikoiden suunnittelema digitaalinen käyttöliittymä, joka helpottaa päivittäistä verensokerin seurantaa.
Palvelulla on tällä hetkellä jo yli kaksi miljoonaa käyttäjää, ja se on maailman käytetyin digitaalinen diabeteksen hallinnan alusta. Palvelusta hyötyvät diabetesta jo sairastavat sekä tyypin 2 diabetesriskiryhmiin kuuluvat, kuten raskausajan diabetesta sairastaneet naiset ja ylipainoiset.
Diabeetikot käyttävät mySugr-sovellusta veren sokeritasapainon seurantaan, ja saavat sen avulla hälytyksiä, mikäli verensokeri ei ole viitearvojen sisällä.
mySugr-sovellus toimii yhdessä kotikäyttöön tarkoitettujen laitteiden kanssa. Mittaustiedot verensokerin tasosta siirtyvät automaattisesti mySugr-sovelluksen käyttöliittymään, jossa voi samasta paikasta seurata myös muita diabeteksen hoitoon liittyviä tietoja, kuten aterioita ja lääkityksiä.
-Diabetes edellyttää jatkuvaa tiedon keräämistä ja seurantaa, mikä on suoraan sanoen kurjaa. Päivittäisiin rutiineihini kuuluu paljon numerotietoa, kuten verensokeriarvoja, insuliinimäärien sekä hiilihydraattien saannin laskemista. Haluamme tehdä diabeetikoiden elämästä helpompaa ja vähemmän kuormittavaa. Suuri osa mySugrin työntekijöistä, itseni mukaan lukien, on diabeetikoita. Tuotteemme ovat osa päivittäistä elämäämme, kertoo Ilka Gdanietz mySugr´lta.
Tyypin 2 diabetes on salakavala
Tyypin 2 diabetes puhkeaa salakavalasti, minkä vuoksi monet sairastuneet elävät ilman diagnoosia ja hoitoa. Arviolta 100 000 suomalaisella on tyypin 2 diabeteksen esiaste, joka kehittyy ilman elämäntapamuutoksia tyypin 2 diabetekseksi.
Suomessa on noin neljä sataa tuhatta 1 ja 2 tyypin diabeetikkoa, joiden lisäksi diagnosoimattomia diabeetikoita arvioidaan olevan jopa 100 000. Verensokerin kohoaminen rasittaa elimistöä. Elämänlaatua heikentävien ja elinikää lyhentävien diabeteksen oheissairauksien riski kasvaa, mitä pidempään henkilö on sairastanut diabetesta.
Noin kolmanneksella on perinnöllinen alttius sairastua tyypin 2 diabetekseen. Sairastuminen tapahtuu hitaasti vuosien aikana ilman merkittäviä oireita. Tyypin 2 diabeteksen kanssa voi kuitenkin selvitä ilman lääkitystä, mikäli muutokset onnistutaan havaitsemaan riittävän varhain. Tällöin liikunta, ruokavalio ja laihduttaminen voivat riittää laskemaan verensokerin normaaliksi.
mySugr-mobiilisovelluksen voi ladata maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista.
Tänään 14.11. on Maailman diabetespäivä.