Kirjailija Raisa Lardot, 82, on kertonut Ilta-Sanomille koskettavasti miehensä Andrén poismenosta. André Lardot nukkui ikiuneen hoivakodissa torstaina.

Lardot toteaa Ilta-Sanomille, että ilmeisesti korona-ajan eristys vaikutti mieheen niin, että hän kuoli käytännössä suruun.

– Hän raukka ikävöi. Näyttää siltä, että hän kuoli kerta kaikkiaan suruun, Raisa Lardot kertoo Ilta-Sanomille.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux

Lardotit olivat yhdessä yli 50 vuotta ja Raisa toimi miehensä omaishoitajana koko ajan. Mies loukkaantui kolarissa 60-luvun lopulla ja menetti tuolloin puhekykynsä. Myös Raisa oli tässä onnettomuudessa mukana. Viime vuonna André Lardot siirrettiin hoivakotiin. Raisa kävi katsomassa aviomiestään paljon.

Korona-aikana hän tapasi miestään hoitokodin ikkunan läpi ja puheli tuuletusräppänän kautta. Kun halvaantuneen miehen tila heikkeni ja alkoi saattohoitovaihe, Raisa päästettiin lopulta katsomaan miestään.

– Kävin vielä viimeisen kerran keskiviikkona ja kerroin, kuinka paljon häntä rakastan. Hän piti silmiään kiinni, Lardot kertoo Ilta-Sanomille. Hän kertoo suruissaan miehensä ilmeisesti tunteneen, että tämä oli joutunut hylätyksi.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

 

 

 

Kuva: Jouni Harala, WSOY