Jaana sanoo olevansa pöyristynyt ja pettynyt. Hänelle selvisi puolisosta asia, joka loukkaa häntä.

Häneltä ei kukaan ole kysynyt lupaa asiaan.

Mistä on kyse? Lue Jaanan avoin kirje aiheesta. Jaana kirjoitti asiasta anonyyminä keskustelupalstalle, ja lainaamme kirjoitusta saatuamme häneltä siihen luvan.

Minulle on selvinnyt viime aikoina todella surkeaksi vetävä asia puolisostani. Hän on kirjoitellut parisuhteestamme somessa asioita, joita en haluaisi muiden tietävän. Miksi hän on näin tehnyt? Hän pitää asiaa normaalina. En ole somessa hänen kaverinsa, koska olen halunnut antaa hänelle yksityisyyttä, mutta nyt huomaan ja olen saanut havaita, että perheasioistamme ja suhteestamme ja sen koukeroista tietävät muutkin.

Tavallaan syyllistyn tähän nyt itsekin, mutta teen sen keskustelupalstalla niin ettei henkilöllisyyteni selviä kenellekään. Puolisoni on jutellut asioista omalla nimellään ja kuvallaan, jolloin minutkin on helposti pystytty tunnistamaan.

Olen aina ollut tarkka yksityisyydestäni. En minä halua, että minun asioitani, tai perheeni, levitellään minnekään. En olisi uskonut että puolisoni kokee tällaista tarvetta näin tehdä. Miksi hänen pitää jakaa asioita tuolla tavoin someen? En tajua.

Olo on nöyryytetty ja loukattu. Surullisinta on ettei hän pidä sitä oikein minään. Mielestään ylireagoin asiaan. Onko ylireagointia, jos hän kirjoittaa vaikkapa siitä että siippa on töistä tultuaan niin väsynyt ettei jaksa muuta kuin löhötä sohvalla, eikä jaksa edes ruokaa tehdä. Haluanko minä että ihmiset saavat tietää minusta tällaisia asioita? Olen väsynyt sitten tai en ole.

Tästä on nyt tullut meidän perheeseen kova kriisi, ja täytyy sanoa, että todella vihainen olen. Mitä tässä pitäisi tehdä? Toivon ettei kukaan kirjoittele yksityisistä asioistaan someen niin että toisen ihmisen yksityisyys uhrataan siinä samalla. Se on ajattelematonta ja törkeää.

Minulta kukaan ei ole asiasta kysynyt. En varmasti olisi lupaa antanut. Tämä on johtanut sellaiseen kriisiin että olen jopa harkinnut eroa. Tämä on eräänlaista pettämistä. On petetty ja nolo olo.