Peräti puoli miljoonaa ihmistä on laitettu tiukkaan karanteeniin Kiinan pääkaupungissa Pekingissä ja ympäristössä koronaviruspandemian vuoksi.

Asiasta uutisoivat uutistoimistot maailmalla ja Suomessa muun muassa MTV.

Viheliäisen koronaviruksen leviäminen siis jatkuu. Pekingin viereisessä Hebein provinssissa on todettu viime aikoina satoja uusia tartuntoja. Hebeissä sijaitseva Anxinin alue eristetään täysin.

Suomessa kansalaiset ovat heränneet pelkäämään Länsi-Pohjan eli Kemi-Tornion alueen rajaliikenteen vaikutuksia koronan uuden aallon leviämiseen.

Tällä hetkellä Länsi-Pohjan alueella on viitisenkymmentä altistunutta ja muutamia tartuntoja. Nämä ovat lääkärien julkaiseman tiedotteen mukaan peräisin ”ostosmatkailusta Ruotsin puolelle”. Nuuskan hakijoita on joukossa. Ylitornion johtava lääkäri Kari Askonen toteaa, että on aivan selvää, että Länsi-Pohjasta lähtee liikkeelle Suomen toinen korona-aalto.

Hän peräänkuulttaa matkustusrajoituksia. Keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa monet kansalaiset taas ovat sitä mieltä, että alue tulisi pian eristää aivan kuten Uudenmaan kohdalla toimittiin keväällä. Niin ikään matkustusrajoitukset Ruotsiin on otettava tiukkoina käyttöön.