Mies kertoo kiivenneensä uuden hevosen selkään, joka alkoikin vikuroida ja tiputti ex-radiotoimittajan yhdellä heilautuksella maahan. Päässä alkoi näkyä tähtiä.

Ex-radiotoimittaja, nykyinen yrittäjä, juontaja ja puhuja Lauri Salovaara (Pertti Salovaaran pikkuveli) on joutunut onnettomuuteen, jossa oli todelliset vaaranpaikat. Onneksi selvittiin aivotärähdyksellä ja luiden murskaantumisella. Näin mies kertoo:

– Olin perjantai-iltana estetunnilla muutaman viikon tauon jälkeen ja alleni sain minulle uuden hevosen. Heti tunnin alusta lähtien hän ilmineerasi, että voisi tehdä muutakin kuin kyyditä kaiken maailman huru-ukkoja. Hypyt meni vielä jotenkuten mutta väleissä tämä repi päätään alaviistoon ihan huolella. Kysyin tähän toimintaohjeita, joiden myötä suuntaus vaihtui, eli päätä nakeltiin sen jälkeen taakse. Polle oli varsin ovela, sillä täten hän sai heiteltyä kuolat päälleni! Välissä taas hypättiin, mutta vuoroani odotellessa hän päätti käyttää komboa. Kävelimme hyvin hiljaa, jolloin tämä heitti pään oikein kunnolla taakse, jonka seurauksena tasapainoni horjui. Ja siihen finishing touchina heppa pukitti koko takaruumiin ilmaan ja potkaisi, joka toimi kuin piiska. Lensin komeassa kaaressa hevosen pään yli laskeutuen tonttiin pää ja olkapää edellä! Salovaara selostaa someen.

Mies tunsi heti ettei kaikki ole kunnossa. Hän kampesi itsensä polvilleen hetkeksi puhaltelemaan.

– Otin paukkuliivin pois ja yritin liikuttaa kättä. Liikkuihan se, mutta sellaisella rutinalla, että pyysin soittamaan ambulanssin. Lanssia odoteltiin välillä tässä maailmassa, välillä jossain muualla. Tajunta karkaili vielä koko loppuillan. Siitä sitten traumapolin kautta kuvauksiin ja lopulta osastolle. Tulos: aivotärähdys, solisluu pirstaleina ja hampaasta lohkesi pala. Kantositeen kautta pyritään saamaan luut takaisin yhdeksi ja kuntoutuksen myötä mies takaisin ratsaille. Nyt jo kotona uutta arkea opetellessa.

Lauri toteaa tavoitteiden menevän koko lailla uusiksi.

– Mutta tämä pitää ajatella yhtenä kupruna pitkällä matkalla. 

Hän kiittelee paukkuliiviä ja huippuluokan kypärää.

– Halvaantuminen olisi ilman näitä ollut lääkäreiden mukaan lähellä.

Kirjankansikuva ”500 päivässä miljonääriksi”