Yli puoli vuotta hoitoa sairaanhoitopiirien sairaaloihin odottaneita oli vuoden 2019 elokuun lopussa 42 prosenttia (844 potilasta) enemmän kuin vuosi sitten.

Yli puoli vuotta hoitoa odottaneiden määrä oli korkein kymmeneen vuoteen.

Myös kolmesta kuuteen kuukautta kiireetöntä hoitoa odottaneita oli elokuun 2019 lopussa kolme prosenttia (yli 3 250 potilasta) enemmän kuin vuosi sitten.

Kaikkiaan yli 132 500 potilasta odotti hoitoonpääsyä sairaanhoitopiirien sairaaloihin elokuun 2019 lopussa. Hoitoa odottaneista 2,2 prosenttia (vajaa 2 900 potilasta) oli odottanut yli puoli vuotta pääsyä kiireettömään hoitoon.

Keskimäärin odotusaika sairaaloihin 1–2 kuukautta

Alueelliset erot odotusajoissa kiireettömään erikoissairaanhoitoon vaihtelevat sairaanhoitopiireittäin.  Lyhyin odotusaika oli Itä-Savossa (mediaani 32 vuorokautta) ja pisin Vaasan sairaanhoitopiirissä (mediaani 68 vuorokautta). Keskimäärin odotusaika sairaanhoitopiirien sairaaloihin oli 1–2 kuukautta.

Hoitotakuussa säädellään, että jos tutkimuksissa todetaan, että potilas tarvitsee sairaalahoitoa, se on aloitettava viimeistään kuudessa kuukaudessa hoidon tarpeen toteamisesta. Kyse on kiireettömästä erikoissairaanhoidosta. Kiireelliset asiat hoidetaan aina erikseen.

Kiinnostaako sinua tietää miten voi saada kaikki tuotteet aina ja ehdottomasti sillä halvimmalla hinnalla koko Suomessa? No klikkaa sitten tästä niin tiedät.