Vuosi sitten Paavo Väyrysen Vuokko-puolisolla diagnosoitiin verisyöpä, myelooma. Hän oli kärsinyt pahentuneista kivuista, joihin ei löytynyt selitystä. Lopulta terveys romahti ja sitä myötä tuli myös varmuus syövästä.

Paavo Väyrynen toteaa tilanteen tuntuneen aluksi toivottomalta.

-Meille kerrottiin, että korkean iän vuoksi Vuokko ei pääsisi kantasoluhoitoihin. Myöhemmin kävi ilmi, että ikärajoja on tarkistettu ja hänellekin hoidot voitiin järjestää, Väyrynen kertoo julkisuuteen.

Helmikuussa omia kantasoluja kerättiin, ja huhtikuun lopulla ne palautettiin. Sairaus on ollut Väyrysen mukaan kaiken kaikkiaan rankka, mutta kantasolujen palautus oli pahin vaihe, jota seurasi kuntoutuminen.

Nyt on jo aihetta iloon. Paavo, joka toimii vaimonsa omaishoitajana, toteaa:

-Viime viikolla saimme iloksemme kuulla, että hoidot ovat tehonneet. Luuydinnäytteessä ei ollut lainkaan syöpäsoluja. Kuntoutuminen jatkuu edelleen, mutta nyt meillä on näköpiirissä runsaasti hyviä yhteisiä elinvuosia.

Väyrynen toteaa, että omaishoitajuudesta on ollut myös hänen kunnolleen ja terveydelleen vaikutusta. Hän on joutunut liikkumaan hoitaen asioita, ja kun Vuokolle ei ruoka maistunut, hänkin söi vähemmän ja sai painoaan putoamaan.

-Kun tunsin kesän mittaan itseni väsyneeksi, käännyin lääkärin puoleen. Väsymyksen syynä oli ilmeisesti se, että painoni pudottua ja kuntoni kohennuttua verenpainelääkitykseni oli liian voimakas.  Kun sitä reilusti vähennettiin, vointini on taas hyvä, Väyrynen summaa.

Osastonlääkäri Pekka Anttila HUS Syöpäkeskuksen Hematologian klinikalta on kertonut Ilta-Sanomille, että myelooma on luuytimen plasmasolujen syöpäsairaus, jonka lääkehoidossa on kehitytty. Suuri osa potilaista saa apua lääkehoidosta.

Kiinnostaako sinua tietää miten voi saada kaikki tuotteet aina ja ehdottomasti sillä halvimmalla hinnalla koko Suomessa? No klikkaa sitten tästä niin tiedät.

Lähteenä Väyrysen blogi