Lauri on pian kuusikymppinen mies, joka kertoo kärsineensä selkäkivuista parin vuoden ajan.

Ne ovat olleet mystisiä. Lääkäri ei löytänyt mitään vikaa, tosin kuvantamiseenkaan ei nähty tarvetta.

-En mielestäni ole kaatunutkaan sillä tavalla että selkä olisi tärähtänyt, Lauri kelailee mielessään.

Nyt Lauri on kuitenkin löytänyt vesijuoksun. Hän on harrastanut sitä vuoden verran. Kivut lähtivät kuulemma vähenemään jo muutamien harrastuskertojen jälkeen.

-Nyt täytyy sanoa että olen 95-prosenttisesti kivuton. Joskus vähän aristaa pitkän istumisen jälkeen selkää, mutta se on ohimenevää. Lasken sen normaaliksi näillä kilometreillä, Lauri kertoo.

-Sen sijaan illjettävät muut kiputuntemukset loistavat poissaolollaan.

Lauri uskoo kivun jääneen altaaseen, sillä paikat ovat vahvistuneet juuri oikeista kohdista.

-Olen huono kuntosalikävijä. Vesijuoksu on vahvistanut alaselkääni, ja tuleehan siellä altaassa tehtyä muitakin kivoja kuntoilu- ja venytysliikkeitä.

Haluaisitko saada kaikki tuotteet aina halvimmalla, siis AINA! Klikkaa tästä

Lauri suosittelee vesijuoksua kaikille. Hän harrastaa sitä kerrallaan 30-40 minuuttia, kolme-neljä kertaa viikossa.

Vesijuoksu on hyväksi selälle

Vesijuoksu on selälle mitä oivallisin urheilu- ja kuntoutusmuoto. Jo pelkästään vesijuoksun asento on parasta mahdollista herkkua selälle. Tämä siitä syystä, että selkäranka säilyy keskiasennossa ja hieman etukumara asento aktivoi selkälihaksia paremmin kuin pystyasento. 

Vesijuoksun tekniikka on myös paljon helpompi opetella kuin uimisen oikeat tekniikat. Uidessa voi pahimmassa tapauksessa saada niska-hartiaseutunsa jumiin.

Vesijuoksussa veden vastus on voimakkaampi kuin esimerkiksi uidessa ja siksi sykettä saa helposti nostettua. Vesijuoksun on todettu tehostavan hermoston, hormonitasapainon sekä tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa. Vedessä liikkuminen palauttaa elimistöä myös rasitukselta, kertoo Selkäliiton Selkäkanava-sivusto.

Haluaisitko saada kaikki tuotteet aina halvimmalla, siis AINA! Klikkaa tästä

Lauri kertoi tarinansa Oma tarina -osiossa otettuaan yhteyttä toimitukseemme. Ota sinäkin! Osoitteemme on toimitus at terveydenasialla.com