Tämä kuva pysäyttää – Ikaalisten kylpylän keittiöpäällikkö julkaisi aamiaiselta

3

Ruokahävikkiä vastaan taisteleminen ei ole ottanut tuulta purjeisiin, ainakin jos katsoo Ikaalisten kylpylän keittiöpäällikkö Aki Koivuniemen verkossa jakamaa kuvaa aamiaiselta.

Melkoista porsastelua! Aamiaiselle tulevat hotellivieraat kasaavat lautasille ruokaa hurjan paljon, eivätkä sitten tietenkään jaksa syödä sitä kaikkea. Hävikkiruokaa ei enää voi sioillekaan tarjota, joten kaikki menee roskiin.

Näin pysäyttävästi Aki kirjoittaa:

-Isoimmat lautashävikit syntyy meidän aamiaisella lasten ja nuorten lautasilta (5-20v). Sitran kyselytutkimuksen mukaan tämä on juuri sitä ikäryhmää joka kokee suurinta ilmastoahdistusta. Eli nyt ensi kerralla, kun lintsaatte koulusta ja osallistutte ilmastolakkoon niin miettikääpä mikä ilmastokuorma oli vaikkapa niillä pekoneilla, jotka jätit lomalla lautaselle aamiaisella. Jotka tuotettiin ja valmistettiin siis täysin turhaan.

-Laitan oheen pari kuvaa. Siinä on se mitä on jäänyt, kun on lähdetty, ei sitten ihan jaksettukaan syödä. Näitä ei ole muokattu, ei mitenkään kasattu kuvaa varten. Nämä on valitettavasti totta. Jos joku ei usko, niin tervetuloa katsomaan joku aamu!

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Koko päivitys alla:

Artikkelin pääkuva: Wikimedia Commons, By Cryonic07Oma teos, CC BY-SA 4.0, Linkki

Jaa

3 kommenttia

  1. vierailija on

    silliä ja erilaisia kaloja pöytään myös aamiaiselle eikä pelkästään illalliselle….harva niitä silloin ehtoolla
    kaipaa!…kyllä on menny amerikan malliin jotta aamiaiseksi ei saa kuin jotain lättyjä makialla inhokkisiirapilla!

  2. vierailija on

    silliä, kalaa enemmän ja anoksiin nimet ja ainesosat näkyviin mitä pitää sisällään jottei tarvi näkymättömältä henkilökunnalta kysellä!!!!…laktoositon..siipikarja..sienet..pähkinä…ym…kaikki pitäis mainita!…tuoteseloste esille kunkin ruokalajin/leikkeleiden kohdalle!!!..Kiitos!

Kommentoi