Maaninkalainen Markku otti yhteyttä toimitukseemme ja kertoi tarinansa. Hän nimittäin on vahvasti sitä mieltä, että vesiliikuntakin voi olla vaarallista.

-Sanotaan, että vesiliikkuminen sopii meille ylipainoisille – uinti tai vesijuoksu. Itse en pysty selkäni takia oikein uimaan, mutta vesijuoksua olen muutama kuukausi sitten alkanut harrastaa, Markku kertoo toimitukselle.

Vesijuoksuun tuli kuitenkin viikon, parin tauko, sillä Markku sananmukaisesti loukkasi itsensä altaassa.

-Miten tämä tapahtui? No siten että innostuin vesiliikunnasta vähän liikaa. Koska vedessä on helppo tehdä kaikkia liikkeitä, huomasin, että minähän pääsen kyykkyyn oikein vaivattomasti. Niinpä minä sitten kyykistelin siellä nuoruuden innolla. Seuraavana päivänä ei vielä tapahtunut mitään, mutta sitä seuraavana oli polvi jäykkä takataipeesta, Markku kertoo.

Polvi oli ärtynyt – sinne oli mennyt ilmeisesti ”vettä” eli kudosnestettä.

-Moniko on saanut vettä polveensa altaassa? Minä olen, Markku nauraa.

Hän laittoi alueelle kipugeeliä ja vältti rasittamasta sitä muutamia päiviä.

Tiedätkö miten elimistösi voi – tilaa tästä Puhti-labratestit (Mehiläinen) ilman lääkärin lähetettä!

-Kävelykin oli hassuntuntuista, piti melkein linkata. No, kipu meni pois ja ajattelin että tämä tästä. Otin uusiksi. Ja sama toistui. Nyt pidin jo pitemmän tauon, ja olen päättänyt että en tee tällaisia kyykkyliikkeitä, kun ne selkeästi ovat vasten kehoni tahtoa. Ryhdyn kyllä treenaamaan, mutta äärimmäisen varoen, Markku toteaa.

Hän suosittelee vesiliikuntaa mutta varoittelee muitakin.

-Vesi on melkoisen petollinen elementti! Teistä tulee valheellisesti liian nuoria, varokaas vain!

Tiedätkö miten elimistösi voi – tilaa tästä Puhti-labratestit (Mehiläinen) ilman lääkärin lähetettä!