Tulevaisuuden työkalut ovat jo käytössä Kouvolassa.

Kouvolassa diabeetikoiden hoidossa on edistytty harppauksin. Marjoniemen terveysasemalla uusia etäpalveluita hyödynnetään nykyään menestyksekkäästi.

Ammattilaiset yhdistävät hoitajakontrollikäynteihin tarvittaessa lääkärin etävastaanoton, joka tapahtuu videon välityksellä.

Lääkäri voi videoyhteyden ja erikoislaitteiston avulla kuunnella potilaan sydämen ja keuhkot, katsoa korvat ja nielun sekä ihon tai jalat.

– Toisin kuin helposti kuvitellaan, etävastaanotot soveltuvat moneen muuhunkin kuin flunssapotilaiden hoitoon. Diabeteksen kohdalla etävastaanotot auttavat osaltaan pitämään sairauden hyvässä hoitotasapainossa. Kun lääkärin kontrollikäynnit hoituvat hoitajakäynnin kanssa samalla kertaa, lääkäriin ei tarvitse lähteä yhtä usein. Silloin vastaanottoaikoja jää enemmän sellaisille ihmisille, jotka todella tarvitsevat lääkärin fyysistä tutkimusta. Samalla potilaan aikaa säästyy, ja ympäristökin kiittää, kun monilta pitkiltä ajomatkoilta vältytään, listaa ylilääkäri Jarmo Kantonen Terveystalosta.

Terveydenhoidon chat- ja videovastaanotot ovat yleistymässä kovaa vauhtia ympäri Suomen. Chatin tai videon välityksellä terveyden asiantuntijaan saa nykyään yhteyden kätevästi ja nopeasti mobiilisovelluksen tai verkkosivun kautta.

Terveystalon arvioiden mukaan joka viides vastaanottotapaaminen tulee jo seuraavan viiden vuoden sisällä tapahtumaan etäyhteyden välityksellä.

Kiinnostaako sinua tietää miten voi saada kaikki tuotteet aina ja ehdottomasti sillä halvimmalla hinnalla koko Suomessa? No klikkaa sitten tästä Hintaopas.fi niin tiedät.