Noin 40-vuotias mies aiheutti alkukuusta niin hurjia tilanteita ja loukkaantumisia ohitellessaan muita omalla pakettiautollaan että hänet on nyt vangittu.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut pakettiauton kuljettajan, joka aiheutti useita kolareita ja törkeitä vaaratilanteita Varsinais-Suomessa 10. heinäkuuta. Noin 40-vuotias, Satakunnassa asuva mies vangittiin muutamia päiviä sitten todennäköisin syin rankoilla nimikkeillä: tapon yrityksestä ja kahdeksasta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies ajoi pakettiautolla huomattavaa ylinopeutta muun muassa Rymättyläntiellä ohittaen muita autoilijoita vastaantulijoista piittaamatta ja aiheuttaen useita kolareita. Lopulta hän törmäsi Naantalissa Armonlaaksontien ja Ruonan yhdystien risteyksessä rajusti vastaan tulleeseen kolmeen henkilöautoon, joissa oli yhteensä kahdeksan henkilöä. Yksi henkilöistä loukkaantui vakavasti.

Poliisin tiedossa on kaikkiaan 19 vakavaan vaaraan altistunutta henkilöä, joista neljä on lapsia. Osallisia autoja on kaikkiaan 11, joista useimmat ovat vaurioituneet. Törkeitä vaaratilanteita tapahtui muun muassa Särkänsalmen sillalla ja Kuparivuoren tunnelissa.

Ennen törmäystä poliisi yritti pysäyttää pakettiauton piikkimatoa apuna käyttäen, mutta pakettiauto kiersi piikkimaton pientareen kautta ja jatkoi ajoaan huomattavalla ylinopeudella.

Asiakokonaisuuden esitutkinta on alkuvaiheessa. Poliisi selvittää muun muassa miehen motiivia tekokokonaisuuteen. Asiasta tiedotetaan lisää, kun esitutkinta on edennyt.