Ehkäisypillerit ovat pian 50 vuotta vanha keksintö. Miesten ehkäisygeelin testaus alkoi eilen.

Asiasta uutisoi Guardian-lehti. Geelivalmiste on jo olemassa, ja osana kliinistä tutkimusta 450 paria testaa sitä vuoden ajan. Testaukset alkoivat eilen.

Toisin kuin voisi kuvitella, geeliä ei sivellä peniksen alueelle, vaan se laitetaan rinnan, hartioiden ja yläkäsivarsien alueelle. Sen vaikuttava aine on progesteroni, joka estää siittiöiden tuotantoa, sekä testosteroni.

Testauksia tehdään Chilessä, Keniassa, Britanniassa ja Ruotsissa.

Geelissä on oma vaivannäkönsä. Sitä tulee laittaa vuorokaudesta toiseen. Muuan erityispiirre siihen liittyy myös: naiset eivät voi ainakaan tuoreeltaan koskettaa niitä alueita, joihin geeliä on sivelty, koska tuolloin hormonihoito voi vaikuttaa myös naiseen. Geeliä suositellaankin laitettavaksi viimeiseksi illalla, nukkumaan mentäessä – ja t-paitaa olisi hyvä käyttää nukkuessa.

-Ennen pilleriä emme olisi voineet ennustaa vaikutuksia, joita sillä olisi yhteiskunnassa, sanoo John Reynolds-Wright, kliininen tutkija, joka johtaa tutkimusta Edinburghissa.

-Samalla tavalla en usko, että voimme todella tarkasti ennustaa geelin mahdollisia vaikutuksia. Mutta kuten pilleri, uskoisin että ne ovat suurelta osin myönteisiä.

Tilaa kondomit netistä - Kumiukko.fi kondomien kotimainen verkkokauppa