Koronavilkusta on julkaistu tänään 20. huhtikuuta uusi päivitysversio, jonka jälkeen sovellus pyytää iPhone-käyttäjiltä lupaa ilmoitusten käyttöön ottamiselle. Ilmoitukset tulee sallia, jotta Koronavilkku toimii päivityksen jälkeen. Android-puhelimissa käyttäjältä ei kysytä vastaavaa lupaa.  

Avaa Koronavilkku päivityksen jälkeen ja varmista, että sen kotinäkymässä lukee ”Koronavilkku käytössä”. Jos ilmoituksia ei ole sallittu, sovelluksen kotinäytössä lukee, etteivät ilmoitukset ole käytössä. Tekstin yhteydessä on punainen painike, josta ilmoitukset otetaan käyttöön. 

Päivityksen jälkeen Koronavilkku siirtyy hyödyntämään altistumisilmoitusjärjestelmän uutta versiota. Uusi versio parantaa mahdollisten altistumisten tunnistamisen tarkkuutta. Toisena muutoksena yksittäisen kohtaamisen arvioimisen sijaan sovellus laskee jatkossa saman vuorokauden aikana tapahtuneiden kohtaamisten yhteenlaskettua riskiä. Lisäksi altistumisilmoitusten toimittaminen nopeutuu, kun tietoja voidaan jatkossa toimittaa kuudesti päivässä. 

Monissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti. THL kuitenkin suosittelee varmistamaan, että sovellus on päivittynyt. Tämän voi tehdä käymällä sovelluskaupassa (Google Play tai Apple App Store).  Jos siellä lukee sovelluksen kohdalla ”päivitä”, se kannattaa päivittää.

Huawein AppGalleryn vastaava päivitys julkaistaan myöhemmin.