Saana kirjoittaa Terveyden Asialla -hyvinvointisivustolle kärsineensä joitain viikkoja käsivarsikivusta, jolle löytyi selitys kaverin oivalluksesta. Kipu on nyt poissa.
-Olin uinut viime syksystä ahkerasti, joten kivun ilmaantuminen vasta nyt oli vähän erikoista. Aloittaessani uimisharrastuksen käsivarret luonnollisesti vähän kipeytyivät, sehän on luonnollista, Saana kirjoittaa. (Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.)
Hän kertoo olevansa myös huono nukkuja. Milloin missäkin asennossa tulee itsensä nukuttua sairaaksi.
-Ajattelin että tämä on varmasti sitä, että olen taas nukkunut pahasti röhnöttäen käsieni päällä. Mutta kipu jatkui, molemmissa käsivarsissa, ja päivästä toiseen. Tuntui että käsivarret olisivat vähän turvoksissakin. Yritin nukkua fiksusti selälläni, kädet vuoteella, vierelläni. Ei muuta kuin kipu jatkui, Saana kuvaa.
Apu oli yllättävän nopea
Saanan kaveri oli muutamia päiviä sitten yökylässä Saanan luona. Hänellekin Saana oli avautunut kivuistaan.
Sitten ystävä totesi:
-Katso nyt itseäsi. Olet ollut siinä makuuasennossa tunnin ja räplännyt kännykkääsi kädet ”oikosenaan yläilmoihin”. Ja kuinka paljon sinä olet tuossa asennossa päivittäin. Nyt lopetat sen kännykän käytön selällään käsivarret suorina. Tuo rasittaa sinua ja on kipujesi syy.
Saana kertoo hämmentyneensä. Hän pisti itselleen kännykkästopin vuoteeseen. Ja kyllä, parissa päivässä kivut olivat poissa eivätkä ole tulleet takaisin.
Älypuhelin on riesa
Älypuhelimen myötä monet fyysiset vaivat ovat lisääntyneet. Nuoret kävelevät kumarassa ja valittavat niskaansa sattuvan, koska tuijottavat alituiseen näyttöä.
Täysin oma lukunsa on peukalon jännealueen kipeytyminen, kun puhelinta selataan ja hiplataan ja näppäillään yksipuolisesti ja ei-ergonomisesti.
Kännykkää käyttäessä pitää pyrkiä pitämään sitä kädessään vaihdellen asentoja, ja selailusormeakin vaihtaen. Näin eivät paikat kipeydy.