Uutisoimme tänään IS:n uutiseen perustuen (täällä), että koronarokotetta ei ole käytetty kaikkea sitä määrää, mikä annospullosta on mahdollista ottaa. Annospullossa on ”varan vuoksi” 6-7 annosta, mutta ohjeen mukaan siitä on Suomessa annosteltu vain viisi rokoteannosta.

Asiasta kehkeytyi tänään paljon keskustelua. Esimerkiksi Tanskassa tämä ”varamäärä” on myös käytetty rokottamiseen.

Nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on täsmentänyt ohjeistustaan.

Pfizer/Biontechin mRNA-rokotteen pullossa on todettu olevan rokotetta enemmän kuin viisi annosta per pullo, joka myyntiluvassa ja valmisteyhteenvedossa on määritelty rokotteen annosteluohjeeksi. THL ohjeistaa nyt, että pullosta voi ottaa kuudennen annoksen, jos sisältö siihen riittää.

-Rokotepullosta voi ottaa kuusi annosta, jos rokottaja on varma, että voi antaa täyden annoksen, sanoo THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio.

Kaikissa rokotepulloissa on ylimääräistä, jotta luvatut annokset saadaan varmasti otettua erilaisilla käytössä olevilla välineillä. Pfizer/Biontechin rokotepullossa on tavallista enemmän ylimääräistä. Suomessa käytetyillä rokotusvälineillä on nyt myös todettu, että rokotetta jää pulloon tavallista enemmän. Rokotepullosta pystytään käytännössä antamaan kuusi täyttä annosta.

Nyt hurjia alennuksia! Tilaa turvallisesti upeita astioita ja lahjoja Iiittalan verkkokaupasta! Tilaa alapuolelta: