Joogaa pyörän kanssa vai ilman? Joogapyörällä voi aloittelijakin tehdä näyttäviä venytysliikkeitä ja seisoa jopa päällään. Joogapyörä on maailmalla hitti, joka on rantautunut Suomeen tänä keväänä.

Alun perin joogapyörä kehitettiin Yhdysvalloissa vuonna 2014. Idean takana ovat Dov Vargas ja Raquel Vamos. Nyt näitä pyöriä voi ostaa myös Suomessa.

Moni istuu paljon ja usein huonossa asennossa. Läppäriin tuijottava kansa työskentelee kahviloissa, sohvannurkissa tai mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa, joissa istumaergonomiasta ei ole tietoakaan. Seurauksena voi olla selän, hartioiden ja niskan jäykkyys.

Joogapyörä on suunniteltu vähentämään kehon lihasjumeja ja lihasten jäykkyyttä nimenomaan selän, hartioiden, rinnan ja vatsan alueella sekä lonkankoukistajissa ja takareisissä.

Joogapyörä on juuri sopivan levyinen selän treenaamiseen. Sen reunat myötäilevät pitkiä selkälihaksia varsinkin rullaavissa liikkeissä. Liike tepsii ja tuntuu todella miellyttävältä jumittavissa paikoissa, tietävät käyttäjät.

Joogapyörään nojaamalla saadaan selkää venymään taaksepäin. Se tekee varsin hyvää istumatyöläiselle.

Tähän mennessä suosikkiliikkeeksi on muodostunut päälläseisonta.

Se joogapyörän avulla suoritettuna tukee päätä ja hartioita aina lapaluihin asti, jolloin tasapainon pitäminen helpottuu huomattavasti. Päälläseisonta ei tunnu epävakaalta tai pelottavalta, kun pyörään voi melkeinpä nojata.

Kuvan malli Lumi Yoga Wheel