Älylaitevalmistaja Honor on koonnut vinkit, joilla saa älykellosta tai -rannekkeesta kaiken irti kotioloissa. Honorin teettämän tutkimuksen mukaan 56 prosenttia älykellon tai -rannekkeen omistajista hakee laitteesta apua kuntoilun ja hyvinvoinnin seurantaan.
Poikkeukselliset olot haastavat suomalaiset kuntoilemaan omatoimisesti ja monen olohuoneesta onkin kuluneiden päivien aikana muotoutunut kuntosali tai joogastudio.
Honor on koonnut viisi vinkkiä, joilla käyttäjä pystyy hyödyntämään älykelloa tai -ranneketta tehokkaasti kunnon kohottamiseen ja omatoimisen harjoittelun kehittämiseen.
Motivaation puute on usean liikkujan kompastuskivi. Konkreettisten tulosten näkeminen auttaa motivoimaan ja haastamaan. Älykellot kannustavat käyttäjää muun muassa nousemaan ylös ja liikkumaan kesken työpäivän. Joistakin kelloista löytyy virtuaalinen juoksuvalmentaja, joka kannustaa parempiin tuloksiin.
Sykkeen seuraaminen auttaa kuntoilijaa arvioimaan urheilusuoritusta ja sen vaikutuksia paremmin. Jotkut laitteet mittaavat aktiivisesti myös käyttäjän happisaturaatiota, eli intensiivisen harjoituksen aikana käytettävää hapen enimmäismäärää. Se on tärkeä indikaattori aerobisen liikkumisen kapasiteetin sekä sydämen ja keuhkojen toimintaan.
Kaloreiden kulutus on monelle motivaattori, mutta usein on vaikeaa arvioida paljonko pitää kuluttaa, että paino putoaa ja olo kevenee. Älykellolla pystyy seuraamaan päivän aikana kulutettuja kaloreita tehokkaasti.
Kello niillekin, joita lenkkeily ei houkuta. Jotkut kellot mittaavat urheilusuorituksia jopa 15 eri lajissa aina pyöräilystä uintiin ja HIIT-treenistä soutuun. Kattava valikoima kannustaa käyttäjää liikkumaan monipuolisesti.
Lepo ja nukkuminen ovat tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tavanomaisista rutiineista poikkeaminen voi aiheuttaa unettomuutta ja vaikeuttaa nukahtamista. Monet älykellot tarkkailevat sopivaa unirytmiä ja sovelluksen avulla pystyy tarkkailemaan unen laatua.
Honor sekä kansainvälinen analytiikka- ja tutkimusyritys Canalys ovat tutkineet älylaitteiden käyttöä Iso-Britanniassa, Ranskassa, Italiassa ja Venäjällä. Tutkimukseen vastasi yhteensä yli 4 000 ihmistä. Tutkimuksen pohjalta julkaistun raportin mukaan 41 prosenttia kyseisissä maissa omistaa älykellon tai -rannekkeen. Vastanneista jopa 56 prosenttia kertoo hankkineensa laitteen kunnon ja hyvinvoinnin edistämisen vuoksi, ja jopa 63 prosenttia vastanneista kertoo, että unen seuranta on ehdoton ominaisuus älylaitteissa.