Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut päivän koronaluvut. Ne eivät ainakaan osoita että pandemia olisi heikkenemässä.

Kuolleiden määrä on noussut vuorokaudessa 34:stä neljäänkymmeneen. Sairaalaan joutui eilen kahdeksan lisää, eli nyt hoidettavien kokonaistilanne on 239 sairaalapotilasta.

Kansalaisia on tehohoidossa 82, eli tämä lukema pieneni yhdellä kansalaisella eilisestä.

Yhdysvaltalaiset tiedemiehet ovat varoittaneet koronaviruksen leviämisteiden olevan mahdollisesti paljon nopealiikkeisempiä.

Yhdysvaltain kansallinen tiedeakatemia on viestittänyt havainnoistaan Valkoiselle talolle. Tiedeakatemian mukaan koronavirus voi mahdollisesti levitä myös hengityksen ja pelkän läheisen keskusteluyhteyden välityksellä. Aiemmin on kerrottu koronan siirtyvän pisaratartuntana ja osin pinnoilta.

Tieteilijät ottavat esimerkiksi Nebraskan yliopistosairaalan tuoreen tutkimuksen, jossa virusta oli tutkimuslaittein havaittu runsain mitoin koronapotilaiden hoitohuoneiden hengitysilmassa. Virusta löytyi myös huoneen ulkopuolelta sairaalan käytävältä. Jo aiemmin on annettu viitteitä siitä, että virus voisi tarttua hengitysilmassa olevista aerosoleista.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux

Tiedeakatemian komiteaa johtava Harvey Fineberg on vakuuttunut hengityssuojaimien tärkeydestä, mutta koska niistä on koko ajan pulaa ja niitä tarvitaan ammattikäyttöön, hän itse on kertonut käyttävänsä huivia. Asiasta uutisoi muiden muassa CNN.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

Jutun kuva: Tuija Järvinen