Eläkeikäinen henkilö on HUSissa hoidettavana teho-osastolla koronavirustartunnan vuoksi. Ennen tehohoitoa henkilö oli lyhyen aikaa osastohoidossa.
-Kansainvälisten potilastapausten perusteella on ollut odotettavissa, että myös Suomessa osa koronavirustartunnan saaneista tulee tarvitsemaan tehohoitoa. Olemme HUSissa valmistautuneet tätä varten, sanoo tehohoidon ylilääkäri Ville Pettilä.
Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.
Koronavirus (COVID-19) voi aiheuttaa pienellä osalla potilaista äkillisen hengitysvajausoireyhtymän, jossa keuhkoihin kertyy tulehduksen takia tulehdussoluja ja nestettä. Tällöin keuhkojen kyky hoitaa tehtäväänsä heikkenee ja henkilö voi tarvita tehohoitoa. Tehohoidossa hengitystä ja verenkiertoa tuetaan hengityslaitteella sekä verenkierron tukihoidoilla. HUSin tehohoitopaikoista keskimäärin 70-75 prosenttia on käytössä jatkuvasti.
-Tarvittaessa pystymme lisäämään tehohoidon resursseja siirtämällä kiireettömiä leikkauksia, jotka vaativat tehohoitoa. Lisäksi voimme muuttaa leikkausosastojen heräämöpaikkoja lisätehohoitopaikoiksi. Toistaiseksi emme ole joutuneet tehohoidon turvaamiseksi tekemään supistuksia muussa toiminnassa, sanoo Ville Pettilä.
Kaikkia ei enää testata
THL kertoi sunnuntaina, että uusia tartuntoja on Suomessa 30. Yhteensä sairastuneita on nyt 241.
Todellisuus on kuitenkin toista. Sairastuneiden oikea määrä Suomessa lienee 20–30 kertaa suurempi, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.
Syy on siinä että nyt testataan vain vakavasti sairaat, riskiryhmiin kuuluvat sekä terveydenhuoltohenkilöstö.