Tony Muhonen on onnellinen mies. Elämänmuutoksen mahdollistanut lihavuusleikkaus on nyt takana päin. Lihavuusleikkausta hän suosittelee avoimesti kaikille muillekin, jotka eivät kykene enää hallitsemaan painoaan ja syömistään.

Tony kertoo Terveyden Asialla -sivustolle painaneensa kaksi vuotta sitten 162 kiloa. Tällä hetkellä vaaka värähtää 84 kilon kohdalla, joten pudotusta on 78 kiloa.

-Sain kimmokkeen painonpudotukseen, kun terveys alkoi heikentyä. Minulla todettiin verenpainetauti ja uniapnea. Tämän seurauksena kysyttiin mahtaisinko olla kiinnostunut lihavuusleikkaukseen menosta, Tony kertoo.

Tony myöntyi. Ja tänään ollaan tässä.

Tony kertoo olleensa ikuinen laihduttaja. Ikää on kertynyt mittariin 34 vuotta, ja hän toteaa, että laihdutusleikkaus oli hänen viimeinen oljenkortensa parempaan ja terveellisempään elämään.

Mies suosittelee toimenpidettä kaikille, joilla ehdot täyttyvät. Elämänmuutos kannattaa tehdä. Ja lihavuusleikkaus voi olla osa sitä.

-Lihavuusleikkaus sopii ihmiselle, joka haluaa lopettaa ikuisen laihduttamisen ja aloittaa uuden elämän ja vaihtaa laihduttamisen elämäntapamuutokseen. Minulle itselleni oli helppoa leikkauksen jälkeiset uudet syömistottumukset, mutta näissä lienee henkilökohtaisia eroja. Olin päättänyt että hoidan homman niin hyvin kuin pystyn ja nyt olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Nyt kaikki Iittalan verkkokauppaan, siellä voit tehdä löytöjä – tästä linkistä sisään

Ikuinen laihduttaminen on Tonyn mielestä väärin.

-Ei kukaan jaksa sellaista, hän sanoo. Pitää tehdä ratkaisuja, ellei pysty pudottamaan sairaalloista painoaan. Ratkaisu voi olla lihavuusleikkaus.

Tony pitää ohjenuoranaan ymmärrystä siitä, että meillä kaikilla on vain yksi elämä. Se tulisi elää itseään arvostaen.

-Mieti mitkä asiat ovat tärkeitä elämässä, hän kehottaa.

Toni kertoo alkaneensa nyttemmin myös liikkua. Pienin askelin pikku hiljaa hän havaitsi, että homma onnistuu. Se motivoi jatkamaan.

Toni toteaa, ettei hän koskaan pelännyt lihavuusleikkausta operaationa.

-Luotan Suomen lääkärikuntaan.

Tony Muhonen (@tony_muhonen) / Twitter
Kuvassa voi olla 1 henkilö, seisova ja sisätila