Koronaepidemian aiheuttama epävarmuus ja poikkeuksellinen tilanne on rikollisille otollinen hetki hyödyntää ihmisten hätää ja kehittää uskottavalta vaikuttavia petosrikoksia.

Nyt poliisin tietoon on tullut ensimmäinen huijaus, joka on tehty koronanviruksen varjolla.

Poliisin tietoon tullessa tapauksessa suomea puhuneet epäillyt koputtivat asunnon ikkunaan ja ilmoittivat suorittavansa koronatarkastusta. Yksi koronavirustutkijaksi esittäytyneistä miehistä harhautti asukasta samalla, kun kaksi muuta epäiltyä kiersivät asunnossa.

Väitetyn tarkastuksen päätteeksi asukasta pyydettiin maksamaan 10 euron tarkastusmaksu maksupäätteen tapaisella laitteella. Miesten poistuttua asukas huomasi, että häneltä oli viety 2 000 euroa käteistä ja lukuisia arvoesineitä. Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii asiaa varkautena.

Poliisi varoittaa kansalaisia ja arvelee, että koronaan liittyviä huijaustapauksia voi ilmetä eri muodoissa. Siksi kannattaa suhtautua terveellä epäluulolla, mikäli tuntemattomat ihmiset esiintyvät vaikkapa korona-asiantuntijoina ja tarjoavat apuaan. Viranomaiset eivät myöskään tarjoa palveluita, joissa asuntoa voitaisiin tarkastaa tai suojata koronan varalta.

Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin tekemänä. Varaa aika Medical Clinic Luxista.

-Tämä tapaus osoittaa, että on olemassa tahoja, jotka ovat valmiita käyttämään tilannetta hyväkseen. Kehotamme kansalaisia valppauteen, kommentoi poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta.

Tyypillisesti petosrikosten kohteina ovat yksin asuvat ikäihmiset. Läheisiä kannustetaan muistuttamaan ikääntyneitä sukulaisiaan siitä, että rikolliset hyödyntävät mielellään poikkeuksellista tilannetta.

Muistilista koronahuijauksien varalle

  • Viranomaiset eivät suorita koronaan liittyviä tarkastuksia kotioloissa tai yritysten tiloissa.
  • Älä päästä tuntemattomia ihmisiä asuntoosi. Suhtaudu kriittisesti myös netin välityksellä esitettyihin tarjouksiin.
  • Pyydä viranomaiseksi esittäytyvää henkilöä näyttämään virkamerkki.
  • Jos epäilet tulleesi huijatuksi, soita välittömästi 112.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.