Susanna Hanhineva kruunattiin Tangomarkkinoilla vuonna 2004 tangoprinsessaksi. Siitä alkoi iskelmälaulajan ura tunnetummilla foorumeilla. Tänä päivänä Susanna johtaa menestynyttä esteettistä klinikkaa Medical Clinic Luxia, joka toimii eri paikkakunnilla.

Susanna toimii klinikan vastuusairaanhoitajana ja hallituksen puheenjohtajana. Nyt hän kertoo urastaan ja esteettisten hoitojen nykytuulista.

-Jotkut tosiaan muistavat minut laulajana, vaikka julkinen laulajaurani ei kovinkaan montaa vuotta kestänyt. Laulanut olen ja laulua opiskellut kuitenkin todella kauan. Laulutunneille vanhempani veivät minut 9-vuotiaana ja opiskelin laulua koko lapsuus- ja nuoruusikäni. Lauloin kirkoissa, konserteissa ja perhejuhlissa kunnes aikuisella iällä aloin kilpailla kevyen musiikin saralla menestyenkin hyvin. Sijoituin monissa kilpailuissa ennen Tangomarkkinoita, jossa minut kruunattiin vuonna 2004 prinsessaksi.

Sinulla on sairaanhoitajakoulutus ja olet kirurgisen puolen sairaanhoitaja. Miten ajaudut esteettiselle puolelle ja pistoshoitojen pariin?

-Kun ajauduin esteettiselle alalle, olin elämässäni murrosvaiheessa. Lauloin työkseni, mutta monien asioiden summana olin hakemassa uutta suuntaa elämälle. Tässä yhteydessä tapasin tuolloisen yhteistyökumppanin ja siitä se lähti.
-Ensin työskentelin Helsingissä esteettisillä klinikoilla ja lääkäriasemalla, jossa tein pääasiassa injektiohoitoja. Näihin kouluttauduin paitsi Suomessa myös ulkomailla. Vankka pohja rohkaisi sitten aikanaan tähän oman yrityksen perustamiseen.
-Oma yritys perustettiin vuonna 2015 ja sen perusti puolisoni, yhtiökumppanini Markku Hanhineva. Hän uskoi vahvan työmoraalini ja osaamiseni kantavan niin, että pärjättäisiin tällä alalla. Koska hänellä on paitsi opettajan, markkinointimerkonomin myös sairaankuljettajan pätevyydet, ei ihan minun osaamiseni varassa olla oltu.
Medical Clinic Luxin toiminta on koko ajan ollut nousujohteista niin liikevaihdon kuin voitonkin suhteen. Se kertoo myös alan kiinnostavasta trendistä. Klinikkaa pyörittää MFI Finland Oy.
KILPAILU ON RANKKAA
Kilpailu alalla on kovaa ja rankkaa, toimijoita on paljon. Koska esteettiset hoidot kiinnostavat, alalla liikkuu myös rahaa. Se houkuttelee monenlaisia tekijöitä.
Sanotaan että ala on jopa vähän sairas.
-Ei ala ole sairas, kaikki toimijat vain eivät ole terveitä. Ne, jotka eivät ole alalle soveltuvia, poistuvatkin yhtä nopeasti kuin ovat alalle tulleet, sanoo Susanna Hanhineva.
Hän itse on sitä mieltä, että alan pitäisi olla vankasti terveydenhuollon käsissä ja valvonnassa. Pistoshoitoja ei tulisi kenenkään muun saada antaa kuin terveydenhuoltoalan oikeiden osaajien.
Minkä näet haasteeksesi?
-Se on yrityksen kehittäminen, itseni kehittäminen ja omasta jaksamisestani huolehtiminen. Työ ei lopu, voimat voivat loppua.
-Esteettiset injektiohoidot ovat tulleet jäädäkseen ja ala kehittyy kovaa vauhtia. Siinä kehityksessä tulee pysyä mukana. Siksi tänäkin vuonna vielä kouluttaudumme Saksassa kahteen otteeseen. Ensi vuonna on vuorossa uusia hoitomuotoja, joihin panostamme.
Asenteet pistoshoitoja kohtaan ovat muuttuneet viime vuosina paljonkin?
-Kyllä, ja asenteet tulevat muuttumaan vieläkin, koska nyt pistoshoidot ovat jokapäiväisiä ja suuremmalle yleisölle tuttuja. Hoitoja käyttävät myös vanhemmat ihmiset enenevässä määrin. Tabu väistyy.
Mikä on tämänhetkinen trendihoito?
-Mielestäni lankahoidot ja hyaluronihappohoidot. Täyteainehoito ei ole yhtä kuin huulten muotoilu, se voi olla koko kasvojen kohotus, eli soft-lift, tai poskien kohotus, juonteiden silottaminen ja epäsymmetrian korjaaminen vain joitakin mainitakseni. Ja lankakohotukset lisääntyvät ja syrjäyttävät nykyisin jopa kirurgisia toimenpiteitä.
-Aikaansa seuraavat ihmiset estävät vanhenemisprosessia mesoterapiahoidoilla tai vampyyrihoidoilla ja botuliinin silottava vaikutus on aina suosittua, päättää Susanna.