Taina Sysiöllä on aihetta tyytyväisyyteen. Vuonna 2017 hän avioitui ja uutena vuotena 2018 hän aloitti uuden elämän. Se on vienyt huiman määrän elopainoa.

Taina näyttää aika paljon eriltä kuin vuoden 2018 alussa. Syynä on se, että hän on pudottanut painoa 99 kiloa.

-Kyllä, aion toki pistää sen 100 rikki, Taina vastaa hersyvästi kysymykseen, jonka kaikki haluavat kuulla.

Mutta haluamme toki kuulla koko Tainan tarinan.

Motivaatio läheltä

Taina sanoo, että elämänmuutos oli pakko tehdä.

-Sanotaan näin, että jos en olisi aloittanut niin en varmasti olisi enää täällä. Haluan nauttia lapsistani ja rakkaasta aviomiehestäni, siinä on motivaatiota kerrakseen.

Taina ei harrastanut lainkaan liikuntaa, oli vain kotona ja masennus hiiviskeli nurkan takana.

-Olinhan minä laihdutellut aiemminkin monta kertaa. Jopa monia kymmeniä kiloja kerralla. Takaisinhan ne sitten tulivat, hän sanoo.

Elämänpiiri, syöminen ja tottumukset ovat nyt muuttuneet ratkaisevasti, joten voimme ounastella tämän laihdutustuloksen pysyvän. Apua tuo myös kaksi viikkoa sitten tehty vatsalaukun sleeve-leikkaus, jossa mahaa on muotoiltu uudelleen ja poistettu vatsalaukusta osa.

Tämä toimenpide tehtiin kuitenkin vasta äsken, eli kun Tainan paino oli jo kokonaan pudonnut. Suuren laihdutusurakan Taina teki siis aivan itse.

-Tyksin kirurgi totesi, että hän oli pitkään miettinyt, leikkaako minua. Hän päätyi leikkaamaan, koska minulla olisi se tukena painonhallinnassa vastaisuudessa, Taina kertoo.

Kuntopyörä lauloi

Tainan laihdutus alkoi vuoden 2018 alussa kuntoilulla. Hän ei ollut juuri liikkunut.

-Aloitin polkea kuntopyörää. Aloitin 15 minuutista ja lisäsin siihen joka päivä minuutin. Kun pääsin 45 minuuttiin, poljin sitä joka päivä muutaman kuukauden. Sitten tunnin päivässä. Kuntoilun nälkä vain kasvoi, Taina muistelee.

Pian hän jo polki puolitoista tuntia tai jopa kaksi tuntia päivässä. Tämän hän saattoi tehdä osissa.

Vippaskonsteja ei ollut, vaan liikuntaa ja terveellistä ruokaa. Broileria, kalaa, rahkaa, raejuustoa, vihanneksia, juureksia, kasviksia, hedelmiä.

-Yritin kuunnella itseäni ja mennä iloisesti eteenpäin, nainen toteaa. Tuloksista tuli nautittua eikä herkuttelujakaan sopinut unohtaa, sopivassa suhteessa.

-Painonpudotus on antanut minulle itsevarmuutta, positiivisuutta, rohkeutta, terveyttä ja tuntuu, että nykyisin olen paljon iloisempi ja valmis kokeilemaan uusia asioita elämässäni.

Mitä sanot heille, jotka kipuilevat laihdutuksen tai sen aloittamisen kanssa? (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

-Päivä kerrallaan. Mieliteoissa on ehkä parempi vähän maistaa herkkujakin kuin kieltää ne kokonaan. Sellainen kostautuu. Liikunnan voi aloittaa pienestä. Lopulta löysin myös kävelyn. Se oli hieno homma, sai raitista ilmaa.

Salolainen Taina kiittelee aviomiestään, joka on ollut huipputukijana hänen vierellään. Laihdutustulokset toivat mukanaan positiivista ahneutta ja näyttämisenhalua sekä uskoa onnistumiseen. Joku voisi sanoa, että rakkaus laihduttaa. Voihan siitä apuakin olla, kuten Taina todentaa.

Kiinnostaako sinua tietää miten voi saada kaikki tuotteet aina ja ehdottomasti sillä halvimmalla hinnalla koko Suomessa? No klikkaa sitten tästä niin tiedät.


Kuvat: Tainan albumi, Facebook