Välillä tuntuu ettei ehdi mitään. Aika loppu? Toimittajamme yksinkertaisilla neuvoilla saat arkipäivääsi lisää tehoa.

1. Tee etukäteissuunnitelma

Listaa kaikki  tehtävät ylös jo edellisenä päivänä ja laita ne tärkeysjärjestykseen. Muista kolme tärkeintä – loput ovat varatehtäviä. Äläkä stressaa ellet ehdikään kaikkea.

2. Tehoja aamusta

Olet tehokkaimmillasi aamulla. Älä siis käytä tätä aikaa vaikkapa sähköposteihin vastaamiseen, tee isoja tehtäviä, ehkä se vaikein.

3. Turhille palavereille ei

Turhat palaverit ovat nou nou. Älä osallistu niihin, sillä ne syövät aikaasi. Vaadi tehokkuutta myös muilta. Joku on joskus sanonut, että ellei palavereissa ole tarkoitus tehdä päätöksiä, niitä ei pidä pitää turhaan: yhteydenpidon voi hoitaa vaikka ryhmäsähköpostilla.

4. Toimistoturistit

Älä pidä huoneesi ovea auki, jos se kutsuu toimistoturisteja eli kutsumattomia työkavereita kesken päivän juttutuokiolle. Pyrkikää sopimaan työpaikalla työhuoneiden rauhoittamisesta. Voitte sopia myös erityisestä ”tehotunnista” tai kahdesta. Se on silloin rauhoitettua aikaa.

5. Tehominuutit

Usein ihmetellään miten toiset saavat niin paljon aikaan. Mutta hepä kokoavatkin aikaa palasista. Onko sinulla 15 minuutin kolo? Ehdit vallan hyvin syventyä vaikka opinnäytetyöhösi, jos vain haluat. Pienikin pala vie asiaa eteenpäin. Älä väheksy pientä aikaa.

6. Älä tingi unesta

Se on väärä tie lähteä rakentamaan itselleen lisää aikaa.