Ex-tangokuningas Antti Raiski on kertonut havahduttavan tarinan paranemisprosessistaan ja siitä kuinka lääkärillä ja lääkärillä on eroa.

Antin selkävaiva olisi varmasti edelleen yhtä paha ellei pahempi, jos hän olisi luottanut ”elämäänsä kyllästyneen” lääkärin neuvoihin. Antti kertoi tarinansa sosiaalisessa mediassa. Julkaisemme sen kokonaisuudessaan alapuolella:

…..

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux

”Marraskuun lopulla töissä ollessani laskin laatikkoa lattialle, kun selästä kuului pahaenteinen rasahdus. Tiesin heti mitä kävi, koska olin kokenut saman aikaisemminkin. Välilevypullistuma oli uusiutunut. Selkä oli ollut niin hyvä vuoden 2018 leikkauksen jälkeen ja nyt sitten uudestaan. Ensimmäiset kolme viikkoa makasin olohuoneen lattialla. Sitten kivut hieman helpottivat, mutta seisaalla ollessani jalat puutuivat enkä pystynyt olemaan pitkiä aikoja pystyssä. Kävellessä oireet jossakin vaiheessa hetkeksi helpottivat, mutta kun pysähdyin ne tulivat takaisin.

Meni pari kuukautta ja oireissa ei tapahtunut mitään muutosta. Pääsin viimein kuvauksiin ja ortopedille. Ortopedi oli töykeä ja käyttäytyi myös työkavereitaan kohtaan todella epämiellyttävällä tavalla. Ymmärrän jos ihmisellä on kiire, mutta tässä tapauksessa oli myös asenteessa vikaa. Kysyin häneltä, mitä voin tilanteessani tehdä. Vastas kuului ”Et mitään. Voit jatkaa käveyretkiäsi, mutta tuskin mitään merkittävää voi tapahtua.” Hän lähetti minut hermoratatutkimukseen. Jos tuoreita hermoratavaurioita löytyisi, pitäisi selkä leikata uudelleen.

Päätin, että en halua enää kokea leikkausta uudestaan, jossa riskit on ensimmäistä leikkauskertaa paljon suuremmat. Menin hermoratatutkimukseen Lohjan sairaalaan, jossa minua tutki erittäin mukava ja ammattitaitoinen vanhempi herrasmies. Tutkimus itsessään oli aika piinallinen – siinä pisteltiin neuloilla ja annettin sähköiskuja. Juttelin hänelle oireistani ja kerroin kuinka liikkumalla olen saanut niitä helpotettua. Lääkäri selitti minulle yksityiskohtaisesti lukuisten eri asioiden vaikutuksista selän terveyteen. Hän kuunteli mitä minä sanoin, toisin kuin tämä aiempi ortopedi, jota ei kiinnostanut.

Hermoratalääkäri totesi kuvia katsoessaan, että oireiden syy on näkyvillä, eikä pullistuma paina hermojuurta, mutta hermo voi olla jumissa. En tiedä pystyykö sellaisia edes kuvista näkemään, mutta hän suositteli jatkamaan liikuntaa ja käymään omt-fysioterapiassa. Hermot olivat kunnossa. Hän sanoi myös, että tilanteen ratkaiseminen vaatii lääkärin ja potilaan yhteistyötä, jossa kuvat kertovat vain suunnan. Vaihdoin välittömästi minua töykeästi kohdelleen ortopedin toiseen.

Aloin liikkumaan entistä enemmän ja kävin myös tällä omt-fysioterapeutilla, joka osoittautui suositusten arvoiseksi.

Pari viikkoa sitten kävellessäni selästä naksahti jotain auki. Olin uskomattoman onnellinen! Tiesin saman tien, että olen alkanut parantua. Nyt olen palaamassa töihin reilun neljän kuukauden sairasloman jälkeen. Ilman tätä toista lääkäriä kärsisin luultavasti vieläkin samoista oireista, koska ensimmäisen ortopedin mukaan mitään ei ollut tehtävissä ja oireet eivät kuitenkaan täyttäneet leikkauskriteereitä. Tämä toinen lääkäri antoi toivoa paranemisesta. Kiitos hänelle!

Olen ollut kotona hyvin pitkään ja se oli alkuun todella ahdistavaa. Varsinkaan, kun en ole kovin paljoa pystynyt tekemään mitään. Sitten aloin selviytyä. Heräsin aikaisin. Tein päivälle tavoitteet – lukea tietty määrä, tehdä ruokaa, kävellä, jumpata… Päivä täyttyi pienistä asioista ja ne pienet tekemiset alkoivat tuntua tärkeiltä. Nyt alan olemaan taas kunnossa ja onnellinen siitä.

Toivottavasti sinäkin pysyt terveenä!

Mikä on sinun mielestäsi tarinan opetus?”

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

Antin tarinatuokio: Kaksi lääkäriä! Marraskuun lopulla töissä ollessani laskin laatikkoa lattialle, kun selästä…

Publiée par Antti Raiski sur Mercredi 8 avril 2020