Ikävä päivä Suomen koronavirustilanteessa.

Koronaviruskuolemat lisääntyivät vuorokaudessa peräti seitsemällä. Tämä tietää yli 25 prosentin lisäystä kokonaiskuolleisuudessa. Nyt kuolleita on 34 kun eilen luku oli 27. Asiasta kertoo THL.

Myös varmistetut tartunnat hyppäsivät odotetunlaisesti. Luku on nyt 2308, mikä on 132 enemmän vuorokaudessa. Todellinen luku on tietenkin suurempi.

Tehohoidossa on yhteensä 83 potilasta, nousua kaksi henkilöä eilisestä. Sairaalahoidettavien määrä nousi kolmella, lukema on nyt 231 kansalaista.

Toivoa?

Yhdysvalloissa toimiva Pohjois-Carolinan yliopisto tiedottaa, että tutkijoiden koronavirukseen kehittämä lääke on etenemässä kliiniseen tutkimusvaiheeseen.

EIDD-2801-nimistä lääkettä on tutkittu hiirillä ja viljellyissä ihmisen keuhkosoluissa hyvällä menestyksellä. Sen on on havaittu lieventävän olennaisesti koronaviruksen aiheuttamia keuhkovaurioita. Lääkkeestä odotetaankin mullistavaa käännettä koronataistelussa. Lääkettä nautitaan oraalisesti eli suun kautta.

Tutkijat ovat raportoineet aiheesta Science Translational Medicine -lehdessä. Iloinen havainto on sekin, että lääke näyttäisi tepsivän myös aiemmin maailmalla todettuihin koronaviruksiin.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

-Olemme erittäin vaikuttuneita ja hämmentyneitä lääkkeiden kyvystä hillitä kaikkia testaamiamme koronaviruksia, Vanderbiltin yliopiston johtava virologi Andrea Pruijssers toteaa. Hän itse oli mukana tutkimassa EIDD-1931-nimistä lääkettä, jonka puolestaan on havaittu estävän koronaviruksen lisääntymistä.

Tutkijat näkevät että kahden lääkkeen yhdistelmä voisi tuoda avun.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux