Botuliinia eli tuttavallisemmin botoxia käytetään kasvoihin, mutta sillä on myös muita merkityksiä.

Se auttaa bruksismissa eli hampaiden narskuttelussa. Öisin tapahtuva narskuttelu aiheuttaa päänsärkyä ja lihasjumeja. Voit lukea asiasta myös lääkäripalstaltamme.

Nyt tv-persoona ja somevaikuttaja Maisa Torppa on ottanut botuliinia tähän tarkoitukseen.

– Olen aikaisemmin puhunut somessa siitä, että kärsin järkyttävistä purentalihasjumeista. Päänsärky on ollut öisen narskuttelun takia aivan järkyttävää ja mitkään särkylääkkeet eivät ole siihen auttaneet. Kokeilin kaikkia poppaskonsteja. Esimerkiksi teetätin purentakiskot, kävin purentalihashieronnassa, venyttelin purentalihaksia ja hieroin purentalihaksia niille suunnitelluilla laitteilla kotona. En varmasti edes muista kaikkia kikkoja joita kokeilin, Maisa avaa somekirjoituksessaan.

Hän sanoo olleensa epätoivoinen, koska päänsärky rassasi jokaista päivää.

-Sitten mä löysin avun, joka vei kaikki kivut pois! Päänsärkylääkkeitä ei ole tämän jälkeen tarvittu kertaakaan ja olo on aivan ihana, kun kipu on poissa, Maisa iloitsee.

Maisa sanoo, että häntä jännitti aluksi.

-Plastiikkakirurgi kertoi tästä hoitomuodosta ja päätin kokeilla, koska kaikki muut konstit tuntui olevan käytetty. Voi kun olisin tiennyt tästä hoitomuodosta heti kipujen alettua, niin ei olisi tarvinnut kestää särkyä päivääkään. Kaikki kivut katosivat ja puolisokin kiittää, kun en enää narskuttele öisin, Maisa avautuu.