Suosikkilaulaja Erika Vikman sai sairauskohtauksen alkuviikosta täpötäydellä Baltic Princess -aluksella, jossa hän oli keikalla.

Hän on kertonut asiasta tänään tekemässään päivityksessä somessa.

-Haluan jakaa teille jotain henkilökohtaista. Edellisellä keikallani jouduin tilanteeseen, jossa minun oli pakko poistua lavalta kesken biisin. Kävin lavan takana ja tulin takaisin, lauloin kappaleen loppuun. Sen jälkeen kerroin yleisölle syyn poistumiselleni: olin saanut paniikkikohtauksen, Erika kertoo ja taustoittaa lisää:

-Olen taistellut paniikkihäiriön kanssa jo muutaman vuoden. Kohtauksia tulee stressaavissa tilanteissa, välillä valitettavasti myös lavalla. Kun kohtaus tulee voimakkaana, en pysty laulamaan, vaan mun on pakko käydä lavan takana ottamassa happea ja rauhoittumassa. Kohtaus on itselleni aina musertava ja pelottava kokemus, mutta toistaiseksi olen keikalla sellaisen saadessani pystynyt keräämään itseni tosi nopeasti ja jatkamaan esiintymistä.

Erika sanoo halunneensa jakaa asian yleisön kanssa, koska hän ei halua antaa pelolle valtaa ja alkaa vältellä tilanteita, joissa kohtaus voi tulla.

– Uskon voivani helpottaa tilannettani vain olemalla avoin yleisölleni. Piilottelu ja häpeäminen luultavasti vain pahentaisivat tilannetta. Tiedän, että en ole ainoa, joka kärsii paniikkioireista. Moni teistä voi varmasti samaistua.

-Jos joskus poistun lavalta yhtäkkiä omituisesti, se johtuu paniikkikohtauksesta. Se ei johdu yleisöstä eikä ole vakavaa – tulen kyllä takaisin. Tärkeintä on, että en anna pelolle valtaa, koska jos jotain rakastan niin työtäni.

Monet artistit ovat jakaneet Erikan tunteet, esimerkiksi Mira Luoti.