Kouluväkivaltaan liittyvät surulliset uutiset saivat tänään jatkoa, kun Ilta-Sanomat uutisoi seitsenvuotiaan pojan joutuneen pahoinpitelyn uhriksi Jyväskylässä.

Epäilty teko tapahtui perjantaina yhden ja kahden välillä päivällä ja asiaa tutkii poliisi. Tekijäksi epäillään kuudesluokkalaista poikaa, joka on näin ollen 12-vuotias ja rikosseuraamuksellisuuden ulkopuolella.

Pikkupojan isä kertoo IS:lle, että uhri oli palannut koulusta, kun kaksi poikaa oli pyörällä tullut häntä vastaan kysyen haluaako tämä tapella.

Pojan reisiluu murtui ja hänet on leikattu. Poika toimitettiin ambulanssilla sairaalaan. Toipuminen kestää kuukausia, isä kertoo lehdelle.

– Tämä on yksi pahimmista asioista mitä meille voi käydä, että lapset eivät ole turvassa. Kaikki muut asiat tuntuvat toissijaisilta, jos lapset eivät voi turvallisesti kävellä koulusta kotiin, pojan isä kommentoi Ilta-Sanomille.

Kouluväkivalta ja -kiusaaminen on puhuttanut varsinkin Vantaan-tapausten jälkeen. Viimeksi eilen kirjoitimme erään suomalaisen äidin kertomana, kuinka hänen lapsensa oli masentunut ja lopulta hän itsekin masentui, kun koulukiusaaminen ei loppunut. Juttu on luettavissa tästä.