Juuson, 21, tarina siitä, ettei tavallisen nuoren miehen ole kamalan helppoa löytää itselleen elämänkumppania – tietyistä syistä.

.. .. .. .. .. .. ..

Jokunen päivä sitten luin kolumnin, jonka oli kirjoittanut Rosa Meriläinen. Olen aika lailla samaa mieltä hänen kanssaan. Tämän päivän nuori mies on aika hukassa niiden paineiden keskellä, jotka hänelle asetetaan. Naisten suunnalta.

Ei olekaan ihme, että minunkin ikäisistäni miehistä todella moni on sinkku, eikä löydä kumppania. Syy on se, ettei naisille vain yksinkertaisesti tunnu kelpaavan tänä päivänä mikään.

Aivan ensimmäiseksi: ulkonäkö. Naisista, ainakin nuorista ja ikäisistäni, on tullut aivan kamalan ulkonäkökeskeisiä. Eivät he välttämättä mitään lihaskimppua halua, mutta todella sporttinen pitää olla ja katseenkestävä, muodikaskin. Ei kelpaa tavallinen jannu ruutupaidassaan. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että pitäisi olla sosiaalisen elämän kuningas, omata laaja ystäväpiiri somessa ja saada hehkutusta molemmilta sukupuolilta. Silloin astut arvoon arvaamattomaan kaikkien naisten silmissä.

Kiltteys. Ei kelpaa tavallinen kiltti mies, vaikka ei ole edes nössö ja nörtti. Pitää olla trendikäs pitkä parta, tatuointeja, sählätä vähän siellä täällä, olla paha poika. Johan alkaa kelvata tytöille.

Mikähän siinä on, etten minä ainakaan haluaisi lähteä kilpailemaan naisesta, jonka perässä juoksevat kaikki miehet, mutta naiset ovat siitä jänniä, että he tekevät miesten kohdalla juuri näin. Mitä saavuttamattomin tapaus, ja vaikein, ja rentuin, niin sitä varmemmin he juoksevat perässä. En ymmärrä tätä logiikkaa.

Haluatteko te kesyttää sen rentun? Mutta kun se ei onnistu. Kuka kertoisi tämän teille.

Suuna päänä en tosiaankaan ole kaikkialla, vaan ennemminkin sellainen tarkkailija. Niinpä joukon mölyapinat korjaavat aina potin. Olen minä yrittänyt lähestyä myös niitä joukon hiljaisia tyttöjä, mutta ei nappaa. Nekin haluavat sen joukon äänekkäimmän sepän.

Tässä juuri tullaankin homman ytimeen: Kun tavallinen mies ei kelpaa edes niille tavallisille tytöille. Kun nekin haluavat sen supersankarin. Tätä menoa naiset eivät enää pian löydä miehiä itselleen ja sukupuutto uhkaa meitä sadan vuoden sisällä. Miten tässä oikein näin käy. Sadat vuodet miehet ovat vaatineet naisilta kaikkea, ja nyt kun on tullut naisten aika vaatia, he vaativat liikaa. Tältä minusta tuntuu.

www.eliittikumppani.fi

Jutussa on kuvituskuva