Kaupallinen yhteistyö KahviKaveri Oy
Mietit ehkä uusia hyviä tapoja, joita voisit sisällyttää elämääsi uutena vuotena – olla aktiivisempi, lukea enemmän kirjoja tai opetella soittamaan jotain instrumenttia. Saatat kuitenkin yllättyä kuullessasi, että yksi päivittäinen tapa, josta useimmat meistä syyllistyvät, on erityisen hyväksi meille.

Päivittäinen tapasi – kupillinen aromaattista, tuoretta kahvia – voi auttaa sinua paitsi heräämään ja tuntemaan olosi energiseksi, myös edistää osaltaan hiusten luonnollista kasvua.

Tämä artikkeli paljastaa, miten kahvi, tai tarkemmin sanottuna – kofeiini, voi auttaa hiuksiasi monin eri tavoin – vaurioiden rajoittamisesta siihen, että se tukee hiuksia kaikilla tarvittavilla ravintoaineilla ja vitamiineilla, joita ne tarvitsevat kasvaakseen pitkiksi ja vahvoiksi.

Mitä kofeiini on?

Kofeiini on luonnossa esiintyvä stimulantti, minkä vuoksi voimme tuntea olomme valppaammaksi ja keskittyneemmäksi kahvikupin jälkeen, ja kiireinen elämämme saa meidät himoitsemaan sitä. Itse asiassa FDA (Food and Drug Administration of the US) luokittelee kofeiinin lääkkeeksi. Yhteiskuntamme ei todennäköisesti ajattele sitä tällä tavoin, sillä saamme kofeiinia tutummissa muodoissa kaikkialla ympärillämme ja kohtelemme sitä joissakin tapauksissa jopa herkkuna.

Kofeiinia on kahvissa, teessä, kaakaopavuissa ja joissakin hiilihappojuomissa lisäaineena. Kofeiinilla voi olla monia myönteisiä vaikutuksia, ja joidenkin tutkimusten mukaan kofeiini jopa parantaa fyysistä suorituskykyä. Kofeiini voi myös auttaa hiuksia ja ihoa.

Kofeiinin stimuloivat vaikutukset hiuksiin

Kofeiini on stimulantti, ja siksi sen pitäisi olla luonnollinen valinta hiusten kasvun edistämisessä – kun sitä käytetään iholla, se stimuloi karvatupet ja lisää alueen verenkiertoa. Kiertävä veri siirtää happea ja ravinteita syöttämään karvatupea ja auttaa sitä pysymään vahvana. Se voi auttaa hiuksia kasvamaan nopeammin ja vahvistumaan sekä luomaan täyteläisemmän, paksumman ja terveemmän näköiset hiukset. Tutkimuksen mukaan kofeiinia voidaan jopa käyttää menestyksekkäästi hiusten asteittaisen ohenemisen hoidossa.

DHT-niminen hormonityyppi on vastuussa kaljuuntumisesta, ja erityisesti kofeiini hillitsee DHT:tä ja vaimentaa siten ikääntymisen tai tiettyjen terveydellisten tilojen aiheuttamaa luonnollista hiustenlähtöä. Koska kahvissa on paljon ravintoaineita ja kivennäisaineita, iholle levitettynä ne voivat imeytyä ja täydentää vaurioitunutta hiusrakennetta.

Kofeiinin säännöllinen käyttö vahvistaa karvatupet, joten hiuksista tulee pehmeämmät ja helpommin hallittavissa olevat. Kahvissa esiintyvät luonnolliset ravintoaineet lisäävät hiusten kiiltoa ja antavat niille luonnollisen terveen ulkonäön.

Kuinka käyttää kofeiinia hiusten kasvuun?

Jos alat huomata kaljuuntumisen ensimmäisiä oireita eli hiuksesi ovat ohentuneet tai ne eivät ole enää yhtä vahvat kuin ennen ympäristövaikutusten, stressin tai elämänmuutosten vuoksi, tai yksinkertaisesti vuodenaikojen vaihtuessa huomaat, että hiuksia putoaa enemmän – on hyvä aika aloittaa kahvihoito. Kahvihoito sopii myös niille, jotka haluavat vain parantaa jo täydellisen hienoja hiuksia. Tarkoittaako tämä sitä, että seuraava kupillinen kahvia pitäisi laittaa päähän?  

Kyllä, sillä tutkimusten mukaan kahvia kannattaa käyttää paikallisesti iholle ja hieroa sitä hiuksiin ja päänahkaan, jotta saat parhaat tulokset. Pelkkä kahvin juominen ei auta, sillä saat vain vähän vaadittua kofeiinia päivittäisellä juoma-annoksellasi, ja jos lisäisit sitä, se saattaisi lisätä rytmihäiriöiden vaaraa.

Siksi turvallisin tapa on levittää tarvittava määrä kofeiinia alueelle, jota haluat stimuloida, ja antaa sen vaikuttaa. Voit tehdä kahvihuuhtelun hiuksillesi 2-4 (4, jos hiukset ovat todella pitkät) kupillisella keitettyä ja täysin jäähtynyttä kahvia. Helpoin tapa levittää seos päänahkaan on, jos kaadat sen suihkepulloon ja suihkutat sitä hiusten ympärille.

Pese hiukset tavalliseen tapaan, kuivaa ne hieman pyyhkeellä ja suihkuta kahviseosta, kun ne ovat vielä kosteat. Hiero vielä muutaman minuutin ajan, jotta kahvi leviäisi juuriin, peitä sitten suihkumyssyllä ja anna imeytyä 20-30 minuutin ajan.

Sen jälkeen huuhtele se lämpimällä vedellä ja anna kuivua. Voit myös etsiä hiustuotteita, kuten shampoita ja naamioita tai kaupasta ostettuja hiustenhoitotuotteita, jotka sisältävät kahvia ainesosana, mutta paljon halvempi keino on tehdä kaikki kotona tavallisella kahvilla. Jos kärsit vakavasta kaljuuntumisesta ja sitä on esiintynyt jo vuosia, on syytä kääntyä asiantuntijan puoleen.

Vaikka kahvi on osa päivittäistä juomarituaaliasi, siitä pitäisi tulla myös suihkukumppanisi. Vaikka et kärsisikään edellä mainituista hiusongelmista, satunnainen kotihoito kahvista voi olla hiuksillesi erityisen hyödyllistä – se lisää kiiltoa, voimaa ja lisää kasvua. Ja kahvin ystävät ovat varmasti samaa mieltä siitä, että kahvikupin tuoksu puolen tunnin ajan on vain ihana plussa.