Korona kurittaa kaupankäyntiä, mutta onneksi ihmiset ovat oppineet käyttämään maskia ja pitämään sosiaalista turvaetäisyyttä toisiinsa.

Varmemmaksi vakuudeksi japanilaiset ovat kehittäneet erityisen korona-asiakaspalvelurobotin. Sellaisia voi jo nähdä koekäytössä Japanissa. Milloinkahan Suomeen saadaan vastaavanlaisia.

Robotti nimeltä Robovie valvoo kaupoissa hengitysmaskien oikeanlaista käyttöä ja sosiaalista etäisyyttä käyttämällä laserteknologiaa ja skannailemalla ihmisiä päästä varpaisiin.

Robotin on kehittänyt Kiotossa toimiva Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR). Laitteella on vaaleanpunainen paita, kuten kaupan muullakin henkilökunnalla.

Keksijät toivovat, että robotti voisi vähentää asiakkaiden ja kaupan henkilökunnan kohtaamisia. Lisäksi on havaittu, että useimmat ihmiset tuntevat olonsa vähemmän noloksi, jos robotti pyytää heitä noudattamaan sääntöjä, eikä ihminen.

Sen lisäksi että robotti valvoo se myös auttaa asiakkaita johdattamalla näitä oikeiden tuotteiden luo. Voit katsoa videon robotin toiminnasta siitä kirjoittaneelta sivustolta, tästä.