Kukista kiire – viisi tehokasta vinkkiä asiantuntijalta

0

Ihmetteletkö mihin ja miten nopeasti aika kuluu? Haluatko tehostaa omaa ajankäyttösi? Haluatko enemmän aikaa tärkeimmille tehtäville?

Jos vastasit kyllä ainakin yhteen yllä olevista kysymyksistä, lue seuraavat viisi vinkkiä sujuvaan ja järkevään ajankäyttöön. Ne laati Terveyden Asialla -verkkomedialle KM, coach ja tietokirjailija Timo Lampikoski.

  1. Vähennä multitaskausta

Multitaskaus eli monen asian tekeminen yhtä aikaa vie aikaa, lisää virheitä ja kuormittaa mieltä. Pyri tekemään tehtävä kerrallaan ennen siirtymistä seuraavaan tehtävään.

  1. Vähennä tsekkailua

Tutkailemme eri viestimiä – kuten sähköpostia ja tekstiviestejä – jopa kymmeniä kertoja tunnissa. Jatkuva viestien silmäily vie sinut helposti syrjäpoluille. Katso kellonajat rannekellostasi, sulje turhat sivut selaimestasi ja poista hälyt sähköpostista…

  1. Suunnittele tulevaa viikkoasi

Suunnittele seuraavaa viikkoa joka perjantai-iltapäivä. Tee erillinen Viikkotavoitteet-lista ja merkitse kalenteriin vain päiväkohtaisia tehtäviä.

  1. Varaa kullekin päivälle yksi häiriötön tunti

Jatkuvat keskeytykset haittaavat keskittymistäsi. Sulje viestimet ja käytä tarvittaessa korvatulppia tai kuulokkeita. Keskity yhden tärkeän tehtävän tekemiseen.

  1. Palaudu riittävästi

Palautuminen on yhtä tärkeätä kuin ponnistelu. Pidä minitaukoja, liiku riittävästi ja mene edes kerran viikossa aikaisin nukkumaan.

Lue lisää: http://www.itsensajohtaminen.com/

Tutustu Rento Rullaus –(videoon)

Jaa

Kommentoi