Ylisen kuntoutuskeskuksen alueelta löytyi asiakkaiden yksityisiä tietoja ja henkilökunnan nimiä sisältäviä papereita – Tays pahoittelee tietosuojarikkomusta.

Tyhjillään olevan Ylisen kuntoutuskeskuksen alueelta Ylöjärveltä on löytynyt papereita, joissa on sekä Ylisen entisten asukkaiden yksityisiä tietoja että henkilökunnan nimiä sisältäviä tietoja. Tapahtunut täyttää tietosuojarikkomuksen merkit. Papereita lojui pihalla, josta entinen työntekijä ne sattumalta löysi. Ne oli levitelty sinne lukittuun tilaan murtautumisen jälkeen.

Paperit on kerätty pois ja Tampereen yliopistollisesta sairaalasta TAYSista ollaan yhteydessä heihin, joiden tietoturvariskit ovat tapahtuneen vuoksi suurentuneet.

Löytyneet paperit ovat Ylisellä asuneen asiakkaan hoitoon liittyviä papereita, joissa oli myös henkilötunnus näkyvillä. Lisäksi löytyi yhteystietoluettelo, jossa oli muutamien asukkaiden ja omaisen yhteystietoja. Myös näissä oli henkilötunnus näkyvillä.

Näiden lisäksi löytyi käsin kirjoitettuja päivittäisraportteja, joissa asiakkaita käsiteltiin kahta paperia lukuun ottamatta vain etunimellä. Alueella havaittiin myös asiakkaan henkilökohtaisia valokuvia. Lisäksi löytyi joitakin henkilökunnan nimitietoja sisältäviä papereita.

Alueella on vartiointi, mutta siitä huolimatta siellä tehdään toistuvasti vahinkoa. Kuntoutuskeskuksen alue on ollut tyhjillään vuodesta 2016 saakka kehitysvammapalveluiden siirryttyä Pitkäniemen alueelle Nokialle. Pieni määrä papereita oli jäänyt alueelle inhimillisen virheen vuoksi.