Lääkäri Antti Heikkilä on saanut Valviralta varoituksen syöpähoitoihin liittyen

0

Antti Heikkilä on tunnettu erikoislääkäri, kirjailija ja kriitikko, joka on työssään arvostellut paljon ravitsemussuosituksista vastaavia suomalaisia viranomaisia, rokottamista ja ylilääkitsemistä.

Nyt sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on antanut Heikkilälle kirjallisen varoituksen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kirjallisen varoituksen syynä ovat ruokavaliohoidot, joita Heikkilä on antanut syöpää sairastaville. Valvira toteaa varoituksessaan, että Heikkilä on toimiessaan yksityisvastaanotollaan helsinkiläisessä Eiran sairaalassa käyttänyt yleisesti hyväksymättömiä menettelytapoja. Lisäksi hänen potilasasiakirjamerkinnöissään on todettu puutteita.

Heikkilä on ”saarnannut” ketoruokavalion puolesta. Ketoruokavalio on rasvapainotteinen, mutta sisältää niukasti jos lainkaan hiilihydraatteja.

Valviran mukaan ongelmana ei sinänsä ole vaihtoehtohoidot. Niitä saa antaa. Kyse on kuitenkin siitä, että Heikkilä on ollut toimessaan terveydenhuollon ammattilainen eli lääkäri, ja Valviran mukaan tuolloin pitää varmistua siitä, että potilas ymmärtää saavansa vaihtoehtohoitoa eikä kliinisesti tutkittua ja lääketieteellistä hoitoa.

Heikkilä on todennut vastineessaan, ettei hän väitä, että syöpä katoaisi ketoruokavaliolla. Hän on puhunut sen hoitoa tukevista vaikutuksista.

Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.

Jaa

Kommentoi