Lääkeyhtiö Pfizer on tänään perjantaina aamulla ilmoittanut, että sen kehittämä rokote alkaa menettää tehoaan virusvariantteja kohtaan puolen vuoden kuluttua.

Pfizerin mukaan rokotteen saaneiden riski sairastua koronavirukseen kasvaa oleellisesti kuusi kuukautta rokotteen saamisen jälkeen, kirjoittaa asiasta Ilta-Sanomat.

Pfizer kertoo panostavansa kolmanteen rokoteannokseen suojatehon ylläpitämiseksi. Lääkeyhtiö korostaa, että rokoteannokset tarjoavat silti hyvän, jopa 95 prosentin suojan koronaviruksen vakavaa tautimuotoa vastaan.

THL rauhoittelee kansalaisia ja toteaa ylilääkäri Hanna Nohynekin suulla, että Suomen tautistrategia on estää vakavia, kuolemaan johtavia tapauksia, eikä suinkaan kuvitella, että tauti poistuisi pian kokonaan ja tartunnat menisivät nollaan. Nohynek sanoo IS:ssä että voi hyvin olla mahdollista että esimerkiksi riskiryhmät tarvitsevat kolmannen rokotuksen myöhemmin.

-Vaikka deltavariantti pystyy infektoimaan kahdenkin rokoteannoksen läpi, nämä tartunnat ovat valtaosin olleet oireettomia tai lieväoireisia. Nykyiset rokotteet suojaavat erittäin hyvin koronan vakavilta tautimuodoilta, Nohynek sanoo Ilta-Sanomissa.