Terveyden Asialla kokosi viisi vinkkiä juuri siihen kriittiseen hetkeen, kun sinuun iskee hetken mieliteko. Ehkäpä näiden avulla et sorru napsaisemaan ylimääräistä suupalaa. Voit lukea vinkit aina uudelleen tai tulostaa jääkaapin seinään.

1. Juo lasillinen vettä. Odota viisi minuuttia. Juo toinen lasillinen vettä. Odota viisi minuuttia. Juo lasillinen vettä.

2. Tee mielikuvaharjoitus: Sulje silmäsi ja kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa haluaisit hoikkana olla. Tämä voi olla vaikkapa sovituskoppi, tanssilava kesäisenä päivänä tai vuotuinen työpaikkaseminaari. Keskity tiiviisti tähän mielikuvaan ja sano itsellesi: Rakastan tätä mielikuvaa enemmän kuin sitä ylimääräistä suupalaa, jonka nyt olen aikeissa syödä.

3. Tee toinen mielikuvaharjoitus: Ota esiin valokuva, jossa olet laihana. Tuijota sitä intensiivisesti ja tyhjennä pää kaikesta muusta. Anna tuon näkymän piirtyä verkkokalvoille palavasti. Ymmärrä että tämä kuva kaikkoaa kauemmaksi, jos sorrut nyt napostelemaan tai mässäilemään. Ymmärrä, että jokainen pieni teko vie sinua lähemmäksi tavoitettasi, ja jokainen pieni valinta voi myös viedä sinua kauemmaksi.

4. Jos sinun tekee mieli napostella turhia, ota esiin käsipainot ja ala jumpata. Tai ryhdy tekemään muita kuntosuoritteita. Juo vettä. Nälkäsi saattoi olla vain janoa tai mieliteko, joka lähtee pois, kun keskityt tekemään jotain muuta, mieluummin fyysistä. Voit lähteä myös lenkille.

5. Anna itsellesi periksi, mutta vain vähän. Tämä on viimeisin vaihtoehto. Jos olit aikeissa syödä suklaalevyn, syö kolme palaa ja nautiskele ne hitaasti. Anna ruoan tuntua suussasi ja makunystyröissäsi. Tiedosta ettet saa syödä enempää. Äläkä syökään.

Joko tutustuit muihin lukemattomiin juttuihimme?