Minun terveysvinkkini: Janni Hussi

0

Fitnessin ja terveen elämän sanansaattaja Janni Hussi korostaa vinkeissään ei pelkästään ruokavalion ja liikunnan merkitystä – tärkeää on myös kuunnella itseään, eikä olla liian mekaaninen.

1. Pysähdy! Kuuntele itseäsi. Miten voit? Kolottako johonkin? Kiristääkö pinna? Oletko väsynyt vai uhkutko energiaa? Oletko onnellinen? Kun olet tehnyt pienen tutkimusmatkan itseesi, on helpompi lähteä liikkeelle kohti hyvinvoivaa minää.

2. Järjestä säännöllisesti aikaa itsellesi. Se voi olla iltainen kävelylenkki syksyisessä luonnossa, kasvonaamio saunassa, sohvalla lötköttelyä tai pyörähdys kaupungin uudessa kahvilassa.

3. Löydä itsellesi sopiva tapa ruokailla. Unohda trendidieetit ja aloita oma säännöllinen ruokailurytmisi. Toisille sopii runsas hiilihydraattinen ruokavalio, toisten hiilihydraattiresistenssi on pienempi. Älä ole ehdoton, mutta pidä järki mukana arkiruokailuissa. Ruokailun ei ole tarkoitus olla mekaanista toimintaa jonkun ohjeen mukaan, vaan se on yksi suuri nautinto elämässä. Lisää ruokavalioosi paljon kasviksia ja kaikkea vihreää, muista nauttia hyviä rasvoja, runsaasti proteiinia ja sopivasti hiilihydraatteja. Löydä oma tasapainosi lautasmallissa.

4. Liiku niinkuin hyvältä tuntuu. Kun tarkoituksena on voida hyvin, lienee sanomattakin selvää että liikunta tulee tällöin osaksi elämää. Tee itsellesi tavoite, kuinka monta kertaa viikossa aiot vähintään liikkua. Sen jälkeen valitse itsellesi mieluisat muodot toteuttaa liikuntaa. Pyri sisällyttämään viikkoosi lihaskuntoharjoituksia, aerobista liikuntaa sekä motoriikkaan ja liikkuvuuteen kohdistuvia harjoitteita. Monipuolisuus on avainasemassa.

5. Pidä mielesi avoimena. Ole utelias ja tutki maailmaa. Haasta itseäsi sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla. Kehitä itseäsi ja kokeile uusia asioita. Rutinoituminen ja tyytyminen on pahinta mitä voit itsellesi tehdä. Tee itsellesi lista, mitä halauat elämässäsi toteuttaa tai kokeilla ja tee suunnitelma kuinka pääset lähemmäs tavoitteitasi. Sen jälkeen loppu on kiinni toteutuksesta. Vain taivas on rajana!

Jaa

Kommentoi