Korvaushoito on termi, jota käytetään huumausaineiden riippuvuuksien hoidossa. Sitä voidaan käyttää myös menopaussin aiheuttamasta hormonihoidosta.

Termi on uinut nyt myös esteettiseen kauneudenhoitoon. Hyaluronikorvaushoidosta puhutaan, kun halutaan lisätä tämän meissä itsessämme olevan aineen määrää kehossamme, toteaa vastuusairaanhoitaja Susanna Hanhineva Medical Clinic Luxilta.

Hyaluronihappo (HA) on sokerimolekyyli, jonka nesteensitomiskyky on suuri. Puhdas hyaluronihappo voi sitoa jopa tuhatkertaisesti oman painonsa verran nestettä, Hanhineva kertoo.

Hän sanoo, että hyaluronihapon väheneminen alkaa jo varsin nuorella iällä.

-Noin 40-vuotiaalla hyaluronihappomäärä on jo puolittunut, Hanhineva opastaa.

Hyaluronihappoa löytyy kehostamme luontaisesti. Eniten hyaluronihappoa ihmisellä on silmissä.  Oman hyaluronihappotuotannon vähenemisen myötä iho kuivuu ja menettää kimmoisuuttaan ja luonnollista kosteuttaan.

-Hyaluronihappokorvaushoitoa voidaan antaa kaikkialle iholle; kasvojen, kaulan, käsien sekä vaikkapa genitaalialueelle, Hanhineva kertoo.

Hyaluronihappo voidaan injisoida kudosten eri syvyyksiin, kuten esimerkiksi biorevitalisaatiohoidoissa ihon pinnallisiin kerroksiin. 

-Täyteaineena hyaluronihappoa voidaan injisoida syviin kudoksiin, ja tuolloin tämä hyaluronihappo sisältää yleisesti ristisidontaa, jotta injisoitu valmiste pysyy pidempään ja lisää myös elimistön omaa kollageenisynteesiä. Näin syväkosteuttava vaikutus jatkuu kuukausia, Hanhineva viestittää.