Koululaiset ovat palanneet kesälaitumilta liikenteeseen ja kodeissa muistutetaan taas pieniä reppuselkiä suojatien käytön tärkeydestä. Bisnode selvitti, millä helsinkiläisten alakoulujen lähisuojateillä sattuu eniten kevyen liikenteen onnettomuuksia. Näitä paikkoja siis kannattaa erityisesti varoa.

Selvitykseen otettiin mukaan vuosina 2000–2013 sattuneet tapaturmat ja ne suhteutettiin kunkin alueen asukasmäärään.

Selvityksen mukaan koululaisten on syytä olla valppaina erityisesti Helsingin Snellmanin ala-asteen lähistöllä, sillä tutkimusjaksolla tämän koulun lähisuojatiellä sattui yhteensä 23 onnettomuutta. Toiseksi turvattomimmat suojatiet sijaitsevat Cygnaeuksen ala-asteen lähistöllä ja kolmanneksi vaarallisimmat Saksalaisen koulun ympäristössä.

-Eniten vakavaan loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia sattui yllättäen Käpylän ruotsinkielisen ala-asteen lähistöllä, toteaa analyytikko Tarik Hossain. Siellä 11 onnettomuudesta 10 oli vakavia.

Selvitys perustuu Helsingin kaupungin liikenneonnettomuusdataan sekä VRK:n rakennus- ja huoneistorekisteriin. Tapaturmat on tilastoitu heikomman osapuolen mukaan eli joko auto on törmännyt pyöräilijään tai jalankulkijaan tai pyöräilijä jalankulkijaan.

Vaaran paikat

1. Snellmanin ala-asteen koulu

2. Cygnaeus lågstadieskola (Cygnaeuksen ala-aste)

3. Saksalainen koulu

4. Kottby lågstadieskola (Käpylän ruotsinkielinen ala-aste)

5. Kaisaniemen ala-asteen koulu

6. Aleksis Kiven koulu

7. Solakallion koulu

8. Töölön ala-asteen koulu

9. Metsolan ala-asteen koulu

10. Meilahden ala-asteen koulu