Kaupallinen yhteistyö: Summarum.fi

Elämme hyvin mullistavia aikoja. Kansainvälinen energiakriisi maalailee suomalaisille talveksi kovia sähkönhintoja. Tyypillisestikin sähkön hinta on korkeimmillaan talvella, kun kylmä sää lisää kulutusta ja nostaa hintaa, mutta Ukrainan sota ja sen aiheuttama energian hinnan kallistuminen kurittaa entisestään kukkaroa.

Nyt jos ikinä on syytä olla tarkan euron linjassa. Sähkönhinnan vertaileminen kannattaa – ja tarvittaessa on syytä pistää sopimukset uuteen uskoon.

Mutta eikö se ole vaikeaa?

Väärin. Se on erittäin helppoa. Silloin kun avuksi ottaa asiantuntevan vertailupalvelun, joka on samalla selkeä ja toimiva.

Sellainen on Summarumin sähkönvertailupalvelu. Näin pääset alkuun:

Kilpailutus ei vielä sido sinua!

Sähkön kilpailuttaminen onnistuu helposti ja nopeasti esimerkiksi Summarum.fi –sivustolla. Sieltä löydät parhaan sähkösopimuksen käden käänteessä – noin viidessä minuutissa.

Ennen kuin lähdet kilpailuttamaan sähkösopimuksia sinun on kuitenkin hyvä muistaa tarkistaa, että nykyinen sähkösopimuksesi on mahdollista irtisanoa eikä määräaikaisuus sitä estä.

Selvitä siis ensin kuinka sähkösopimuksesi irtisanotaan ja millaista hintaa maksat sähköstä tällä hetkellä. Kun nämä ovat selvillä, Summarumin sähkösopimusvertailu on valmiina auttamaan.

Summarumin sivuilla on helpot ohjeet sähkön kilpailuttamiseen.

Ensin sinun tulee vain antaa paikkakuntasi postinumero, määrittää asuntotyyppisi ja arvioida vuotuinen kulutuksesi.

Toisessa vaiheessa näetkin jo, millaisia sähkösopimuksia sinulle olisi tarjolla. Jos mieluista sähkösopimusta ei syystä tai toisesta löydy tarjousten joukosta, voit aina lopettaa prosessin siihen. 

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ei siis vielä sido sinua mihinkään!

Uusi sähkösopimus astuu voimaan vasta, kun olet saattanut hakuprosessin viimeisen vaiheen loppuun. Sähkösopimusten kilpailutus ei siis automaattisesti tarkoita sitä, että vaihdat sähköntoimittajaa tai sopimusta.

Tärkeä vinkki!

Hintavertailua tehdessä kannattaa huomioda, että joissakin sopimuksissa voi olla todella edullinen sähkön kilowattituntihinta. Samassa sopimuksessa voi kuitenkin olla kokeampi kuukausi- tai sähkön perusmaksu, tai vastaavasti toisin päin.

Tämän vuoksi sinun kannattaa olla tietoinen siitä miten paljon kulutat sähköä. Tämän määrän näet omasta sähkölaskustasi.

Mitä tarkemman lukeman tiedät, sitä helpompi sinun on myös ennakoida laskuja, joita uusi sähkösopimus sinulle tuottaa. Sähkön kilpailutus kannattaa tehdä faktoilla, jolloin todellista säästöä kertyy nopeasti.

Pörssi-, kiinteä vai pakettisähkö?

Nythän tässä menee aivan sekaisin. Ei hätää. Jos sinua kiinnostaa seurata sähkön hinnan kehitystä aktiivisesti, pörssisähkö voi olla silloin oivallinen ratkaisu.

Sähkön käytön kohdistaminen edullisimmille tunneille voi näin pienentää sähkölaskuasi huomattavasti.

Entä kiinteä sähköhinta? Sähkön kiinteä hinta on se mikä luvataan, ja se pysyy. Kannattaa kuitenkin muistaa, että joskus yhtiöt saattavat ilmoittaa sähkön kilowattituntihinnan verottomana.

On myös olemassa pakettihintaista sähkökauppaa. Silloin sähkösopimus sisältää ennakkoon sovitun määrän sähköä. Yleensä sähkön hinta pakettisähkössä on muita sopimustyyppejä kalliimpaa ja tätä muotoa käytetään harvemmin.

Kilpailuta sähkönhinta Summarumilla