Tänä vuonna 20-vuotistaiteilijajuhlavuottaan konserttikiertueen merkeissä viettävä laulaja ja entinen tangokuningas Tommi Soidinmäki joutuu perumaan esiintymisiään.

-Olen kovin pahoillani mutta tämän viikonlopun sekä ensi viikon kalenterin tyhjennän esiintymisistä ja eri tilaisuuksista nyt täysin, ja annan aikaa toipumiselle. Toukokuussa jatketaan sovitusti, mies kertoi sometilillään pari päivää sitten.

Syynä on se, että Soidinmäki joutui leikkaukseen ja osastolle.

Kyseessä oli umpilisäkkeen tulehdus.

Toimi heti – voimassa vielä sunnuntain: Telian liittymään vaihtajalle Lidlin 50 euron lahjakortti kaupan päälle. Tästä vaihtamaan.

Monesti diagnoosi viivästyy aikuispotilaiden kohdalla, sillä umpilisäke tulehtuu yleisimmin 10–30-vuotiailla. Se voi toki tulehtua missä iässä tahansa.

Äkkinäiset terveyskiemurat saavat miettimään mikä elämässä on tärkeintä. Niin myös Tommin kohdalla.

Soidinmäki kiittää häntä hoitaneita ihmisiä hienosta hoidosta ja kertoo että päällimmäisenä mielen valtaa kiitollisuus. Läheiset ihmiset, ystävät, perhe, rakkaus ja terveys ovat tärkeitä asioita, joiden arvon huomaa, kun elämässä tapahtuu yllättäviä tilanteita.

Toimi heti – voimassa vielä sunnuntain: Telian liittymään vaihtajalle Lidlin 50 euron lahjakortti kaupan päälle. Tästä vaihtamaan.

Vatsakipu ja sairaalaan joutuminen säikäyttivät luonnollisesti 41-vuotiaan laulajan.

-Kyllä se niin vain on että huomisesta ei kukaan tiedä, mitä se tuo tullessaan. Eilen aamusta alkanut vatsakipu vei minut (lääkäriin), tulehdusarvot olivat sen verran koholla että matka jatkui (sairaalaan). TT-kuvaus paljasti sen, että umpilisäke oli tulehtunut. Illasta myös kipu voimistui ja tänään aamusta tie vei leikkauspöydälle, mies selitti päivityksessään.

Tiesitkö että joskus voidaan hoitaa myös lääkkein?

  • Tyypillisessä umpilisäketulehduksessa esiintyy epämääräistä vatsakipua, joka vähitellen paikantuu alavatsalle oikealle. Lisäksi voi olla pahoinvointia, oksentelua, ripulia, kuumetta ja sairas olo.
  • Umpilisäketulehdusta epäiltäessä tulee hakeutua nopeasti päivystykseen vuorokaudenajasta riippumatta.
  • Umpilisäketulehduksen ensisijainen hoito on edelleen umpilisäkkeen poisto leikkauksella, mutta valikoiduissa tapauksissa voidaan käyttää antibioottihoitoa.
  • Umpilisäketulehdukseen ei tunneta ehkäisyä.
    Lähde: Terveyskirjasto