Kun lapsi joutuu sairaalaan, aika käy pitkäksi niin lapsella kuin vanhemmillakin. Lapsellista ry on julkaissut kirjan, jossa on vinkkejä tekemiseen ja yhdessäoloon sairaalaympäristössä.

Kun lapsi on sairas tai toipilas, vanhemmat, sukulaiset ja tuttavat ovat haastavassa tilanteessa. Miten viihdyttää sairasta lasta ja miten ajan saisi parhaiten kulumaan potilashuoneissa, odotustiloissa ja sairaalan käytävillä. Vanhemmat kaipaavat tukea ja ideoita. Lapsi puolestaan tarvitsee pelkoja poistavaa, rentouttavaa ja mielikuvitusta herättävää tekemistä.

Tästä tarpeesta syntyi Koko perheen puuhakirja. 64-sivuinen kirja sisältää muun muassa alkusivuja, joihin kirjoitetaan tietoja lapsesta ja perheenjäsenistä, väritys- ja tehtäväkuvia, leikkejä, askarteluvinkkejä, runsaasti ideoita perheen yhteiseen tekemiseen sekä tarra-arkkeja, joista voi leikata itse tarroja. Myös hoitajat ja lääkärit voivat ehtiessään täyttää itsestään tietoja kirjaan. Kirjan mukana lapsi saa diplomin tunnustukseksi reippaudestaan.

Kirjan on suunnitellut ja kuvittanut Lapsellista ry:lle graafinen muotoilija Inka Tuomarila,