Laihduttaminen ja mielitekojen vastustaminen voi olla ylitsepääsemättömän vaikeaa. Itselleen on syytä olla lempeän tiukka – ja kokeilla vaikka tätä kikkaa.

Lempeys on laihduttajalle tärkeää. Kukaan ei kestä sitä, ettei mitään saa syödä ja elämä on orjallista noudattamista. Voit pitää herkkupäivän vaikka kerran kymmenessä päivässä, eikä kenenkään elämä tai laihdutus kaadu yhteen pullapalaan – kyse on kokonaisuudesta ja tasapainon löytämisestä.

Niinikään on syytä muistaa, ettei lepsuilukaan johda mihinkään. Kokeile siis keskitietä tässä mittavan motivaatiota kysyvän operaatiosi kohdalla.

Vanha viisaus toteaa, että usein äärimmäisyyksien tavoittelijat hairahtavat suurimpaan ojaan. Keskitien kulkija taapertaa tasaisen varmasti kohti määränpäätään – ja onnistuu.

Voit miettiä tätä vaikka kuntosaliharjoittelun näkövinkkelistä. Montako sellaista ihmistä tiedät, jotka lähtevät uuden vuoden jälkeen salille – vain lopettaakseen, kun ei enää huvita. Sama bikinikauden lähestyessä.

Sitten ovat he, jotka käyvät, eivät ehkä orjallisesti, mutta silti kerran, pari viikkoon. Joka vuosi. Vuosikaudet. Mitäpä luulet, millaisia heidän tuloksensa ovat loppuviimeksi edellä mainittuihin ”tehokuntoilijoihin” verrattuna.

Viimein otsikossa luvattuun kikkaan. Laihduttava toimittaja on käyttänyt sitä hyvänä apuna bongattuaan sen eräästä amerikkalaisesta laihdutusjulkaisusta muutama vuosi sitten.

Se sopii hyvin lempeysajatteluun. Silti rajat on tunnettava ja asetettava.

Kikka kuuluu: Kieltäydy kahdesti päivän aikana. Kun sinulle tulee mieliteko, kieltäydy siitä. Pidä tätä tavoitteenasi. Kieltäytyminen on voimassa kolme (3) tuntia.

Kaksi kertaa kieltäydyttyäsi voit antaa mieliteolle hieman periksi. Syö se pieni jäätelöpuikko, vaikka laihdutatkin. Jos nyt edes enää huvittaa syödä…