Poliisi kertoo että se tutkii Tampereella yläkoulussa eilen aamupäivän aikana tapahtunutta pahoinpitelyä. Toinen tutkintanimike on yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen.

Rikoksesta on epäiltynä useita lapsia tai nuoria, joista yksi on toiminut varsinaisena pahoinpitelijänä. Poliisi on kuulustellut ja kuulustelee paraikaa tapahtumassa paikalla olleita tai muita osallisia.

Pahoinpitelyrikoksesta on kuvattu videoita, joita on levitetty sosiaalisessa mediassa. Poliisi korostaa, että videota levittämällä ja jakamalla voi myös syyllistyä yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen.

Poliisin mukaan rikos herättää laajemmin huolta nuorison toiminnasta. Rikosta on seurannut useita nuoria, joista moni on kuvannut tekoa yrittämättä puuttua tapahtuneeseen.

Poliisi korostaa, että uhrin pahoinpitelyn kuvaamisella ja myöhemmin videon levittämisellä satutetaan ihmistä usein yhtä paljon kuin itse väkivaltarikoksella. Seurauksia voi mieltää kuvittelemalla itsensä vastaavan videon kohteeksi.

Pahoinpitelyrikoksen rangaistusasteikko on vähintään sakkoa ja enintään kaksi vuotta vankeutta. 

Nuorten väkivalta ja koulukiusaaminen ovat puhuttaneet mediassa viime aikoina hyvin paljon. Koskelan teinimurhan ympärille on kohonnut myötätuntoliike ja keräys vanhempien tukemiseksi.